Lördag eftermiddag och kväll den 7 mars och söndag förmiddag den 8 mars 2020: Vin, sång och visst pling-plong


 Kära dagbok…

Vart lördagen tog vägen vet jag inte. Det känns så rätt ofta, att dagarna bara liksom försvinner. Framför allt de lediga dagarna. Jag kan inte påstå att jag gjorde en massa hushålleliga underverk igår. Det jag mest gjorde var att tvätta. Frukost mitt på dan brukar det bli när jag är ledig. Sånt är förstås extra skönt. Några som alltid försöker lura till sig mer frukost är Tisslingarna. Både igår och idag hade de fått frukost av Fästmön. Men de vet att jag brukar äta ost när jag är ledig och sånt gillar de.

Lucifer och Citrus i köket

Kan vi få nåt???

 

Sangiovese och chokladtryffel med lakrits på Klostergatan fem

Ett glas sangiovese och en tryffel på lördagseftermiddagen.

Jag åkte och hämtade Anna i bil när hon hade slutat jobba. Det tog emot lite att knata ner på stan efteråt. Jag förstår att hon var trött i ben och fötter. Men efter en titt in i The English Bookshop (utan att köpa nåt!) gick vi vidare till Klostergatan fem och tog var sitt glas sangiovese och var sin choklad- och lakritstryffel. Sen mådde vi betydligt bättre.

Att solen lyste på oss gjorde förstås också sitt till. Vi slank in på ICA S:t Per där vi träffade min kollega A. Till lördagsmiddag köpte vi en grillad kyckling. Och eftersom det var lördag blev det var sin påse lördagsgodis. Min påse innehöll förstås bara gott godis. Av nån anledning hade min godispåse ett tryck på sig om den däringa musiktävlingen där det var final senare på kvällen.

Vi åt ganska snart när vi kom hem. Till kycklingen fixade Anna en sallad medan jag värmde pippin och dukade fram tzatziki och andra såser. Vi hyfsade fredagszinfandeln trots att den var jättesöt. Som kompensation luftade jag en ripasso till senare. (Mer om det vinet kommer i ett annat inlägg, det blev nämligen bara var sitt halvt glas av det!)


Till kvällskaffet blev det var sitt Kinderegg. 
Jag höll på att grina när jag såg alla smådelar, men fick förstås ihop dem trots att jag inte är ingenjör. Men hur själva leksaken skulle funka fick jag aldrig kläm på. Så jag hyftsade proseccon från fredagen. Det hjälpte inte.


Jag genomled musiktävlingen, 
som denna gång hade en enda bra mellanakt. Enligt min mening var nämligen Babben Larssons framförande av förra årets vinnarlåt den bästa låten i hela programmet. Om låten som vann tävlingen har jag ingen åsikt mer än att den inte skulle ha fått min röst om jag hade röstat. Det gjorde jag inte.

Efter tävlingen behövde jag mer vin provade vi ripasson jag hade luftat. Det blev var sitt halvt glas till några bitar ost, kex och druvor till sista delen av Erkännandet. Vilken hemsk historia för alla inblandade!

 

∼ ♦ ∼

Anna skulle upp tidigt idag igen för att jobba. Jag sov lite oroligt, drömde att jag var i England och att folk där trodde att jag inte pratade engelska – så de försökte prata svenska med mig. I morse var jag upp en sväng vid sextiden, men somnade sen om och sov till klockan åtta, i alla fall. Vaknade och var fortfarande trött. Sova när en är ledig är visst omöjligt.

Jag läste en del igår och i morse hade jag bara några få kapitel kvar i senaste delen av Morden i Sandhamn. Det räckte precis till första muggen kaffe som jag intog i sängen. Sen bytte jag bok till den hett efterlängtade signerade boken, det vill säga Anna Janssons tjugoförsta del i Maria Wern-serien. Så lustigt att byta bok från mord på en svensk ö till mord på en annan svensk ö. Är en tryggare på fastlandet, tro..? Böckerna har för övrigt flera gemensamma saker i handlingen. Vi får se om Anna Jansson hanterar det lite mer vuxligt och mindre ytligt än Viveca Sten.


Söndagsförmiddagen har jag ägnat åt att skrämma katterna, 
det vill säga dammsuga. Jag har tömt deras pottor också och var lite snäll mot dem. Vidare har jag betat av en stor strykhög och packat lite. Och så har jag förstås suttit vid datorn och skrivit, bland annat det här inlägget. Innan jag hoppade in i duschen skulle jag ringa och kolla läget med Annas snälla mamma och hennes L, men Annas snälla mamma var på väg ut på sjukbesök, så vi får prata en annan dag.  Anna jobbar till klockan 16 och jag har lovat att hämta i bil även idag och att bjuda på middag – på lokal.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag eftermiddag och kväll den 7 mars och söndag förmiddag den 8 mars 2020: Vin, sång och visst pling-plong

 1. Det lät som en hyfsad helg. Tycker dina katter är så fina. Hoppas att du får en fin vecka. Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ätit, druckit, sovit, läst, dammsugit, strukit… Inte mer än så.
   Det är Annas katter, men de är mig så kära, så kära.
   En fin vecka ska du också ha.
   Kram!

   Gilla

 2. Babbens tolkning, jättebra ju !!

  Här blev det chips och ostbågar till mello – sällan jag är sugen på just smågodis. Man kan ju inte ha alla laster 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja Babben var bäst i hela programmet!

   Jag köper sällan lösgodis sen jag blev sjuk av det dagarna före min operation 2012… Men numera blir jag sugen på det då och då. Chips är jag inte så ofta sugen på, men ostbågar, helst cheddartypen = MUMS! Och visst ÄR det tur att en inte har ALLA laster… 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.