Fredag kväll den 29 november och lördag förmiddag den 30 november 2019: Smaskigt, inte klumpbart men litterärt


 Kära dagbok…

Att gå hem lite tidigare från jobbet på fredagen gick inte. Och tyvärr har jag legat och grubblat på jobbet i natt ett antal gånger och stunder. Men NU ska jag strunta i det ändå till måndag morgon, jag lovar!

Anna hade varit och handlat fredagskvällsmat som var av det smaskiga slaget. Visserligen är jag idag på lördagen ledig medan Anna jobbar 7 – 21, men jag ska inte vara hemma så mycket. Därför blev mitt bidrag igår kväll att ta hand om tvätten och dammsuga hemmet. Varuleveransen från ICA Maxi Stenhagen kom vid 18-tiden. Det främsta skälet till att vi tar hemtransport därifrån är att vi köper kattsand som är tungt att bära. Men rätt så ofta är sanden slut. Igår hade de skickat med tre påsar ersättningssand av en sort som jag tvivlar på ska funka här: sanden är inte klumpbar. Det var lite jävla svårt att ”mocka” i kattpottorna i morse… Men… vi provar ett tag och ser om vi vänjer oss. Vi behövde verkligen kattsand, men vi har ingen tid att handla den själva eftersom vi måste hjälpas åt och vi jobbar kors framöver.

Utöver den felaktiga ersättningsvaran hade vi själva gjort lite fel vid beställningen. Nu får vi till exempel äta tomater av bara h-e, för i stället för en ask blev det tre beställda. Även solen har fläckar. Igår kväll åt vi därför tomater till skaldjuren. Påsen på bilden gick däremot till familjen Katt så småningom. Måltidsdrycken blev en cava som var jättegod (trots att den var spansk, inte italiensk). Till kvällskaffet blev det tilldelning av två saffransgifflar och två pepparkakor var. Lite senare hyfsade vi en flaska rött som stått öppnad ett tag till några goda ostar (ingen bild). Vi passade också på att beta av tre TV-program som vi spelat in och inte hunnit se i veckan. Ögonlocken var tunga på oss båda…

∼ ♦ ∼

Igår blev det ju tyvärr vinter i Uppsala. Det är sånt som händer varje år, men för varje år tycker jag allt sämre om årstiden. Kallt och halt och jävligt, bara. Idag ska jag emellertid ge mig ut detta till trots. Jag och en kompiskollega ska träffas och försöka inhandla julklappar, för min del till sambon och till julfesten nästa fredag. Det gäller att passa på när Anna jobbar, nämligen. Visserligen har jag nästa helg på mig också eftersom Anna reser bort då. Så går det ju att nätshoppa. Men vissa saker vill jag ordna i god tid och en del saker vill jag liksom klämma och känna på.

Än så länge Medan jag skriver det här är det emellertid bara lördag förmiddag. Jag har läst ut en bok som fick mig att gråta och jag har druckit kaffe på sängen. Bokbytet blev till svensk spänningsroman som också verkar mycket gripande, fast kanske på annat sätt. Anna har belagt mig med inköpsförbud vad gäller litteratur, så jag hade tur som hann nätshoppa tre (varav den andra nu är påbörjad). Vidare har jag sparat boken jag fick av Anna när vi firade elvaårig förlovningsdag för några veckor sen.


Det är dags att bädda, fixa och äta frukost samt duscha och klä på mig.
Jag har mockat och tömt diskmaskinen. Katterna fick frukost av Anna i morse. Men jag ser på Lucifer att han nog tycker det är dags att jag dukar fram till hans andra frukost, det vill säga min första. Han brukar få en bit ost eller två då – att först leka med, sen äta.

Lucifer på fällen på Annas brudkista

Det är dags för frukost, tycker Lucifer.


Det här inlägget är tidsinställt, precis som de flesta av mina inlägg. 
Men kära dagbok, du har ju hela dan på dig att läsa.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.