Mitt bokår 2019: November… november in the rain..?


Ett inlägg om november månads böcker, lästa av mig.Redan är november slut och årets sista månad har börjat. 
Läsåret är ännu inte slut, men snart. November var mörk och tung och innebar liksom oktober förändringar i livet. Då var det gott att ha litteraturen att fly till, för så länge fiktionen är läskigare än verkligheten är det ändå rätt OK att leva.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Novemberböcker 2019:

M J Arlidges bok Bro bro brejaMJ Arlidges bok Dansa min docka

Alan Bennetts bok Drottningen vänder bladAlex Marwoods bok Granne med döden

Deon Meyers bok 7 dagarLena Einhorns bok Madeleine F

Sanna Mac Donalds bok Om allt vore annorlunda

Påbörjad i november:

Tove Alsterdals bok Blindtunnel

 


Kriminal- och spänningslitteratur, ”deckare”, 
dominerade inledningen på november. Totalt läste jag fyra såna böcker (Bro bro breja, Dansa min docka, Granne med döden, 7 dagar). Övriga romaner läste jag tre stycken av (Drottningen vänder blad, Madeleine F., Om allt vore annorlunda). En roman hade HBTQ-tema (Om allt vore annorlunda). Tre av böckerna ingår i serier (Bro bro breja, Dansa min docka, 7 dagar)

De nya författarbekantskaperna blev tre till antalet (Alan Bennett, Deon Meyer, Sanna Mac Donald). Totalt läste jag två böcker av svenska författare (Lena Einhorn, Sanna Mac Donald). Det blev fyra böcker av brittiska författare (M.J. Arlidge, Alan Bennett, Alex Marwood) varav två böcker av en och samma författare (M.J. Arlidge). En bok jag läste var skriven av en sydafrikansk författare (Deon Meyer).

Totalt köpte jag två stycken av novemberböckerna nya (Drottningen vänder blad, Om allt vore annorlunda). Jag lånade två stycken (Bro bro breja, Dansa min docka). Jag fick två böcker (Granne med döden, 7 dagar). Secondhandböckerna blev en stycken (Madeleine F.).

Av månadens sju lästa böcker fick fem stycken högsta omdöme (Bro bro breja, Dansa min docka, Drottningen vänder blad, Granne med döden, Om allt vore annorlunda). En bok fick högt omdöme (7 dagar) och en bok fick medelomdöme (Madeleine F.)

Som alltid läste jag många bra böcker, men det är ju bara en som jag utser till månadens bästa här på bloggen. I november blev det…

Om allt vore annorlunda av Sanna Mac Donald

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.