Om allt vore annorlunda


Ett inlägg om en bok.Sanna Mac Donalds bok Om allt vore annorlundaDet är inte så ofta numera jag hittar
relativt nyutkomna böcker med HBTQ-tema. Därför blev jag glatt överraskad när jag upptäckte Sanna Mac Donalds debutroman Om allt vore annorlunda. Boken kom ut i december förra året och släpptes i pocket i år. Den lilla boken har inte mindre än tre olika HBTQ-teman. Är inte det lite typiskt för en debuterande författare, att författaren vill berätta lite för mycket? Ja, men… ibland finns det författare som faktiskt lyckas med detta.

Rune och Evert träffas på ett barnhem där de bor. Ungefär 70 år senare träffas Anna och Tove. Douglas sitter i nutid på ålderdomshemmet och tänker på det liv han har haft.

De tre huvudpersonerna Douglas, Anna och Rune varierar i åldrar liksom i tidsepoker. Författaren lyckas mycket bra med skildringen av homosexualitet mellan män och dessutom i äldre tider. Men när det gäller skildringen av den gifta mamman Annas hemliga förhållande med Tove känns det som att författaren verkligen har erfarenhet av det hon skriver om. För än idag är det inte helt okomplicerat att bryta upp och lämna ett heterosexuellt liv för att följa kärleken. Företeelser, åldrar och tidsepoker till trots… Mycket är förvånansvärt lika. Inte ens tiden har förändrat vissa saker.

Det var synd att jag inte fick recensera den här boken, men jag ångrar inte att jag läste den! Jag gråter faktiskt i slutet.

Toffelomdömet blir  det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om allt vore annorlunda

  1. MarveW skriver:

    Den här boken har vi verkligen upplevt på olika sätt. Hade en intressant diskussion i bokcirkeln om den och det är alltid berikande.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.