Tisdag kväll den 26 november och onsdagen den 27 november 2019: Förändringsprocesser i litteratur och verklighet


 Kära dagbok…

Lucifer m böckerna Madeleine F och Om allt vore annorlunda

Lucifer softade medan jag bytte bok från en märklig sådan till en bok med tre HBTQ-teman.

Det var ett rasande tempo hemma igår kväll. Ändå hann jag inte – eller orkade inte, snarare – det jag hade tänkt. Tvätten, till exempel. Jag diskade i alla fall, det vill säga maskinen diskade mest. Utöver det slog jag in paket, gav katterna mat, handlade, gick till postutlämningsstället för att posta ett paket, tog upp katthår från mattan i Bokrummet, vattnade krukväxter, slängde sopor, åt leverpastejmackor (ja, du läste rätt, kära dagbok!) och… nu har jag säkert glömt nåt. Klockan var väl runt 19.30 när jag satte mig ner och läste ut en märklig bok om en märklig kvinna och bytte till en roman där tre olika berättelser med HBTQ-teman varvas.

Det jag nätshoppade för ett tag sen från Bokus tog inte mellan tre och sex dar att nå mig utan 13. Och visst, den som väntar på nåt gott väntar väl alltid för länge. Men 13 dar… det är en viss skillnad jämfört med tre till sex dar. Häromdan gjorde jag därför ytterligare en nätlig shopping för att ha extra gott om tid på mig. Jag gissar att jag får hålla tummarna hårt för att innehållet ska komma fram i tid, det vill säga till den 24 december. En undrar om Bokus och/eller postutbärare har genomgått förändringsprocesser av det negativa slaget. Kanske borde också Bokus tydligare beskriva på sin webbplats hur de räknar när det gäller leveranstid… Just saying…

Nu har jag alltså fått mina tre efterlängtade böcker. Den ena började jag till och med läsa igår kväll och det är boken längst till vänster på bilden nedan. De andra två, Blindtunnel och Familjen i huset bredvid, är spänningsromaner. Tove Alsterdals böcker kan vara lite varierande enligt mina omdömen, men denna den senaste, nyligen utkommen i pocket, tror jag på. Sally Hepworths böcker har jag varit nyfiken på länge. Snart blir det förändring på det eftersom vårt litterära premiärmöte nu är möjligt. (Om Gud vill och låter mig leva länge nog, förstås.) Premiärmöte har det redan blivit med Sanna Mac Donald i och med bokbytet igår. Alla tre böckerna kom ut första gången förra året. Nu har pocketutgåvorna kommit. Det är perfekt för mig som alltid har en bok med mig, till exempel i jobbryggsäcken.

Böckerna Om allt vore annorlunda Blindtunnel o Familjen i huset bredvid

Äntligen har de kommit!


Strax efter klockan 21 tuffade Clark Kent* och jag till Äldreboendet
för att hämta hem kvällsarbeterskan. Nån timme senare fick vi ett litet halvt om halvt spontanbesök av Biografmaskinisten. Plötsligt blev det dags att lägga sig. Jag var tämligen övertrött och hade svårt att somna, men nånstans närmare 0.30 hände det.

∼ ♦ ∼

Block vatten mobil och fika vid kommunikatörsnätverksträff

Laddad för nätverksträff.

I morse regnade det så mycket att det fick bli regnjacka. Kvar i sina sängar låg mina sambor, men jag hade sällskap av kattkillen ovan. På jobbet skrev jag färdigt en text, sökte och fann en illustration till den och publicerade. Samtidigt som nån annan. Vi skrattade lite, men jag har faktiskt på agendan att ta upp att det nog behövs en viss samordning kring publicering. Klockan tio dök jag ner på nätverksträff i ett par timmar. Laddad med vatten, go-kaffe och smulig ostmacka klarade jag mig till 12.30. Först då blev det lunch. Dagens föreläsningar var av lite varierande kvalitet, men samtliga var också mycket bra. Jag passade i pausen på att ställa en fråga till närvarande direktör. Tråkigt nog gjorde jag direktören upprörd. Själv orkar jag inte bli det längre. Jag känner att jag har fått nog med glidande formuleringar och bestämda saker som förändras över natt. Efter fyra gånger (minst!) har jag nu gett upp. Idag har jag sökt två nya jobb och blivit tipsad om ett tredje.

Boken Kommunikation i förändringsprocesser

En illgrön bok om kommunikation i förändringsprocesser borde nog en och annan ha studerat noggrant.

Vid nätverksträffen fick jag för övrigt en illgrön bok som visserligen har några år (elva) på nacken, men… jag tror att den har ett och annat som fortfarande gäller. Vem vet, jag kanske lämnar kvar den när korthuset har rasat och skeppet har sjunkit. Bilens motor har för länge sen skurit, så däckbytet i farten är meningslöst. Dessutom har jag ingen lust att sitta stilla i nån båtjävel – jag vill simma på öppet hav! Utan flytväst. Allt detta konstiga bildspråk är underliga liknelser som har använts i olika sammanhang som illustrationer. Jag tror inte att nån av oss närmast sörjande förstår vad de står för på riktigt. Däremot borde en och annan ha studerat boken här intill noggrant innan man gjorde som man gjorde. Eller inte gjorde. ”Informera sig om omvärlden” och ”planera samspel” var två formuleringar jag ganska snabbt hittade när jag bläddrade i boken första gången. Meningen”En viktig uppgift [för kommunikatören] är att se till att medarbetarnas uppfattningar tas till vara.” hittade jag också när jag slog upp boken på måfå liksom detta tips till kommunikatören: ”Hjälp chefer att komma ifrån att kommunicera värderingar! Säg det som det är.” Japp! Den här boken ska jag helt klart läsa. På arbetstid.

∼ ♦ ∼

I kväll skulle jag ha tvättat det jag inte tvättade igår, men det hade sambon redan gjort. Så jag tvättade två par böxer i stället och tänkte läsa lite mer i min nya bok. Anna är på Porridge Party och jag tror att hon blir glad om jag hämtar henne i bil när festen är över. Det är ingen process som har förändrats.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag kväll den 26 november och onsdagen den 27 november 2019: Förändringsprocesser i litteratur och verklighet

 1. Jag har alltid också en bok i ryggsäcken till jobbet, och på lunchen njuter jag av den i mitt (ensamma) städrum. Osocialt kan tyckas men med stor familj hemma är egentid guld värd. Och i sängen på kvällen, då läser jag alltid också. Har du läst Belinda Bauer, och vad tycker du om henne i så fall? Jag älskar flera av hennes böcker. Trevlig kväll på dig!

  Gilla

 2. Jag läser (lyssnar) på bok varje dag till och från jobbet, när jag cyklar eller ror på gymet och kanske en stund vid läggdags. Har precis lyssnar på två ganska intetsägande böcker, måste reka mer inför nästa lyssningsobjekt !

  Nu när den svarta fredagen och svarta veckan är här, lär väl paketen ta ännu längre tid tänker jag. Har dock inte själv beställt nått, men förra året var det iaf så när jag handlade en sak.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag tänker inte gå på svarta fredagserbjudanden, men det var långa paketköer här efter den förra året. På vår närmaste galleria ringlade kön kilometerlång, nästan.

   Den bok jag läser just nu, Om allt vore annorlunda, tror jag att du kanske skulle gilla..? Eller vilken typ av böcker föredrar du?

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.