Madeleine F.


Ett inlägg om en roman.Lena Einhorns bok Madeleine FI slutet av februari i år besökte jag Myrorna
Med mig hem följde en pocketbok av Lena Einhorn, denna författare som jag har blivit mer och mer intresserad av. Lena Einhorn, som inte bara är författare utan även filmare, regissör och forskare. Boken jag köpte för nån tia var Madeleine F., en av författarens mindre kända verk, tror jag. I inbunden form kom boken ut 2016, i pocket ett par år senare. Nu har jag läst boken och lagt den till handlingarna. Nästan. Jag måste ju blogga lite om den också.

Vem är den mystiska Madeleine F.? Tja, Hanna har börjat en skrivarutbildning efter att i all hast ha avbrutit sina konststudier. Hennes första uppgift blir ett projekt som alla på skrivarkursen ska delta i. Läraren tar fram sju lappar som visar sig vara åtta år gamla annonser från Gula tidningen. Det är annonser som Madeleine F. har satt in. Och hon erbjuder lektioner i naturvetenskap, balett, konst, musik och översättning från flera språk. Dessutom erbjuder hon sig att städa människors lägenheter. I en annons vill hon hyra en stuga på landet till sig och sin dotter. Tanken är att eleverna i skrivarkursen ska skriva Madeleine F:s liv. Hanna blir närmast besatt av kvinnan. Vem 17 är denna männsika som kan så mycket, men som uppenbarligen inte finns nånstans?!

Det här är en riktigt underlig bok. En kan tro att fokus skulle ligga på personbeskrivningar, framför allt av den mystiska Madeleine F. I själva verket tycker jag att det är i miljöskildringarna författaren briljerar den här gången. Personerna blir ganska intetsägande, faktiskt. Jag tycker att det här är en konstig historia och den faller mig inte riktigt på läppen – även om jag förstås vill veta hur det går. Hittar Hanna Madeleine F. och vem är Madeleine F.?

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.