Måndag kväll den 25 november och tisdagen den 26 november 2019: Fredagsfamilj på måndagen, tillgänglighet och influencers (?) på tisdagen


 Kära dagbok…

Familjen Fredag

En sista middag – på ett tag – med familjen Fredag.

Igår kväll var det lite sorgligt, för jag tillbringade åter några timmar med en kompetent kollega som tyvärr slutar. Eller, herr Fredag är pappaledig fram till sommaren med sin lilla dotter medan frun och sonen ska jobba och gå i skolan i Newcastle. Jag tror inte att herr Fredag kommer tillbaka till jobbet igen. Han har visserligen inte fått nån avtackning, vilket tycks bli allt vanligare. Men jag vet förstås inte säkert. Oavsett om det blir ett kort avsked eller långt, gillar jag inte avsked. Alltså avsked från människor jag tycker om. Inte heller gillar jag den förlust av kompetens jag anser att min arbetsplats drabbas av just nu. Förutom det var det en trevlig kväll där hela familjen Fredag deltog, vaccinationer, känselbortfall och snuviga näsor till trots. Av unge herr Fredag fick jag två helt underbara kramar – en när han kom och en när han gick. Tänk att det finns barn som gillar den här elaka tanten! (Hon kanske bara är mänsklig, bemöter som hon blir bemött, till exempel i många fall.) Prinsessan var med på ett hörn och hade kameran samarbetat skulle du, kära dagbok, ha fått se den lilla dansa på bordet, nästan. (Nu skymtas hon enbart i sin vagn.) Men de första bilderna jag tog blev förfärliga, det ser ut som om jag äter middag med en familj från andra sidan… Några senare bilder blev bättre och bilden ovan har jag tillstånd att publicera. Jag önskar er alla fyra lycka till, men vill också säga till er att vi ses igen. Snart. Det bara vet jag! Tack för att jag fick hänga med er igår kväll och tack för att fru Fredag så generöst betalade notan på Churchill Arms.

Nä, det blev inget vrålfestande igår, det var minderåriga i sällskapet. Den elaka (?) tanten kände sig trött och orkeslös och traskade hem tidigt – för att dricka kaffe och se på TV (Vår tid är nu och Paradiset Iris). Tantvarning verkligen!..

∼ ♦ ∼

Elefant på EBC

Elefanten var i rummet idag.

Ett annat skäl till att jag bröt upp tidigt igår kväll var att jag skulle på kurs idag. På förmiddagen var det korta föreläsningar kring tillgänglighetsanpassningar av webbplatser och den tvingande lagen som träder i kraft den 23 september nästa år. Det var inte alltför många nya praktiska kunskaper jag förvärvade. Även om det har gått tio år sen jag jobbade med tillgänglig kommunikation har det faktiskt hänt förvånansvärt lite. Men det är däremot alltid nyttigt att repetera – och att få ställa lite ledande frågor, kommentera etc. De första föreläsningarna började inte så bra. Tillgängligheten var inte god i lärosalen på EBC där vi höll till: föreläsarna använde inte mikrofoner. Men som av en händelse korrigerades detta efter fikat. Det kan ha berott på att en av eleverna är nån sorts influencer i sociala medier, hon som så ofta tangerar den där elefanten i rummet. Eller så kan det ha berott på att två av mina duktiga kollegor från avdelningen skulle prata.

Efter föreläsningarna och före eftermiddagens workshop lunchade jag tillsammans med några av föreläsarna. Det blev en trevlig stund vid ett runt bord. Extra spännande var det att notera att två av oss har speciella kunskaper i antik kultur, framför allt mytologin med de gamla gudasagorna. Såna här samtal har en liksom inte med vem som helst och var som helst utan ofta på… ett universitet. Där det ibland, i alla fall när det gäller antiken, kan vara rätt högt i tak.

Valv på EBC

Ibland kan det vara rätt högt i tak på jobbet, i alla fall när det gäller antiken.

∼ ♦ ∼

Redan tisdag och det är full fart. Idag var utbildning, i morgon är det nätverksträff för universitetets kommunikatörer och på onsdag i nästa vecka har jag anmält mig till ett frukostmöte i Sveriges Kommunikatörers regi. Frukostmötet ska handla om ifall offentlig verksamhet kan använda sig av… influencers. Hum jahaja. *tittar längre upp i texten* Nåja, jag gör det jag kan för att förändra min situation på jobbet, som sagt, och det omfattar kompetensutveckling som är gratis (förutom att den kostar min tid).

∼ ♦ ∼

I kväll har jag grejat med ett paket som har lyst med sin frånvaro.  Nu är det på väg söderut. Annars är det inte mycket som lyser (förutom den nya lysrören i vår badrumsarmatur). Det har varit grått och dystert och småregnigt hela dan. Till fredag utlovar emellertid appen snö. Helgen kan bli fin men kall. På lördag ska jag träffa en kompis tillika kollega och försöka anstränga mig för att hitta The Christmas Spirit i form av några julklappar. Därefter blir det både drink och middag. Fantasin är dålig när det gäller klappar. Det duger inte med färska rosor som bara dör…

Ros

Färska rosor bara dör och duger inte som julklapp.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.