Onsdag kväll den 30 oktober och torsdagen den 31 oktober 2019: Fel, jubel och mitt namn är…


 Kära dagbok…

Skylt med många fel

Finn fem fel…

Onsdagskvällen innebar en del skenande för min del, men jag behövde faktiskt stryka lite och få ordning på vinterfotbeklädnaderna. Det ska nämligen snöa mer nästa vecka och i morse var det snorhalt när jag gick till jobbet i mina tunna Adidasskor. Inga lårbenshalsar brutna, dock, men eftersom en tvingas gå och spänna sig känns ryggen av. Det räcker som det är med spänning på mitt jobb. Sambon håller på att ta hand om sin rygg och det är på tiden, tycker jag. Idag var det gymnastikdräkt och sockiplast fram för Annas del – ungefär. Och sockiplast kan vara nog så hala…

Igår blev jag tilldelad ett utmanande projekt där jag ska gå in som kommunikatör. Projektledaren jublade och jag likaså, för jag vet att vi jobbar jättebra ihop. Vi är till exempel språknördar båda två och bilden här intill mejlade jag till honom med rubriken ”Finn fem fel”. Redan idag på förmiddagen träffades vi för att skriva ihop en kommunikationsplan. På måndag lunch skulle jag, i en delvis annan konstellation, ha deltagit i ett arbetsmöte kring riskanalys, men mötet blev framflyttat. Det är roligt och viktigt att känna sig behövd och efterfrågad när tillvaron är turbulent. Att få inte helt igenomtänkta erbjudanden gör mig både sårad och arg. Heltid är mitt maximum, liksom. Så jag fortsätter att söka och få kraft från goda kollegor och chefer på och utanför avdelningen. Goda tecken samlar jag också på. Den här veckan har jag mött Den Pigga Brunögda och vi har hälsat varandra med leenden. Men… lite orolig är jag för Stora Farbrorn med Stora Hunden – dem har jag inte sett på länge. Och pojken som satt utanför Carolina Rediviva och läste EN BOK har jag inte heller sett på två veckor! Vad kan ha hänt med dessa människor..?

∼ ♦ ∼

Ulrika i Ulrika

Det här är mitt förnamn.

Idag var det inte så mycket folk på jobbet. Några var lediga, andra jobbade hemifrån. En go kollega och vän kom tillbaka från ledighet. Jag hade två större grejor som jag jobbade med, den jag nämnde ovan samt en text som jag ser över tillsammans med en av enhetscheferna. Det var en solig och kall dag, halt på morgonen, som sagt. Luften var lättare att andas av olika skäl. (Ja, det är bättre att vara förbannad än ledsen.)

I morgon bitti ska jag själv till vården. Vårdgivaren ringde upp mig igår eftermiddag och gav ett dåligt intryck. Inte ens mitt namn var korrekt uppfattat och då känner en sig inte särskilt betydelsefull. Men jag går dit och ser om jag kan få viss hjälp – även om jag faktiskt inte har särskilt stora förväntningar efter gårdagens telefonsamtal.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet strålade jag samman med sambon för några viktiga ärenden på stan. Ett av dem var att ta var sin öl på Klostergatan 5, ett annat att äta. Middagen intog vi på Indian kitchen. Allt var mycket gott och nu är vi så mätta att vi kanske inte orkar se efter vad det är i påsarna som hamnade i min jobbväska… Kanske…

∼ ♦ ∼

I morse stod hon där, Uppsala Domkyrka. Hennes torn och tinnar liksom kranen och träden runt omkring tycktes sträcka sig ännu mer mot himlen. Hon gör mig trygg.

Domkyrkan silhuett med kran 31 oktober 2019 morgon

Torn, tinnar, träd, kran… mot himlen.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.