Dagens citat den 31 oktober 2019


Ett citerande inlägg.


I ett mejl från en yrkesförening jag är med i, Sveriges kommunikatörer, har kursledarna Andris Zvejnieks och Gunilla Keller gett tre punkter om vad som är på tapeten idag när det gäller hjärnforskning och kommunikation. Det var så intressant att jag blev tvungen att citera dem:

”1. Ungefär 90 % av det vi vet om hjärnan idag har kommit fram de senaste 15-20 åren.
Så alla som gått i skola före det, behöver i princip uppgradera sin kunskap.

2. Forskningen visar att hjärnan är social.
Det innebär att hjärnan reagerar på sociala hot i till exempel arbetssituationer på liknande sätt som vid fysiska hot. Det gör att vi behöver vara mycket mer uppmärksamma på vissa faktorer för att medarbetare ska ha tillgång till den komplexa (logiskt och rationellt tänkande) delen av hjärnan och inte låta sig kidnappas av amygdalan som tar över i hotsituationer. Detta är viktigt inte minst för att skapa hållbara och förändringsbenägna organisationer.

3. Enligt IDGs prognos fördubblas informationsmängden i samhället de närmaste två åren.
Vi som arbetar med kommunikation behöver verkligen ta till oss de nya rönen för att ha en chans att tränga igenom och nå fram i informationsbruset.

 

Jajamens! för att citera Bosse J…


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Diskutabelt, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.