Mitt bokår 2019: Boktober, förstås!


Ett inlägg om de böcker jag läste i oktober.


 

Oktober har passerat och nu är det höst på riktigt. (Faktiskt nästan vinter…) Jag hade hoppats att den här hösten skulle bli bra, men efter tre tunga höstar… Njae… det är väl inte mig förunnat att få uppleva fler sköna höstar. Då är jag glad och tacksam att jag i alla fall kan läsa och hitta nån sorts lugn, underhållning och verklighetsflykt genom att läsa böcker. Det är en gåva!

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Oktoberböcker 2019:

Shari Lapenas bok En främling i mitt husTina Frennstedts bok Försvunnen

Linda Olssons bok Hamilton BeachChristian Whites bok The Nowhere Child

Jonas Moströms bok SkyttenMikaela Bleys bok Flickorna utan namn

Frida Skybäcks bok Bokcirkeln vid världens ände

Påbörjad i oktober:

M J Arlidges bok Bro bro breja


Som i september var jag nästan färdig
med en bok i början av månaden, men inte riktigt. Den första boken jag läste ut i oktober var En främling i mitt hus. Givetvis var det inte den enda spänningslitteraturen jag läste, det blev ytterligare fyra spännings-/kriminalromaner (Cold case: Försvunnen, The Nowhere Child, Skytten, Flickorna utan namn). Jag läste även vanliga romaner (Hamilton Beach, Bokcirkeln vid världens ände). Det blev tre nya författarbekantskaper (Shari Lapena, Tina Frennstedt, Christian White). Tre böcker ingick i serier (Cold case: Försvunnen, Skytten, Flickorna utan namn).

Jag läste en bok på engelska (The Nowhere Child). Totalt läste jag fem böcker av svenska författare (Cold case: Försvunnen, Hamilton Beach, Skytten, Flickorna utan namn, Bokcirkeln vid världens ände). Det blev en bok av en kanadensisk författare (En främling i mitt hus) och en bok av en australiensisk författare (The Nowhere Child).

Alla sju oktoberböcker köpta jag nya (En främling i mitt hus, Cold case: Försvunnen, Hamilton Beach, The Nowhere Child, Skytten, Flickorna utan namn, Bokcirkeln vid världens ände).

Av månadens sju lästa böcker fick tre stycken högsta omdöme (Cold case: Försvunnen, Hamilton Beach, The Nowhere Child). Fyra av böckerna fick högt omdöme (En främling i mitt hus, Skytten, Flickorna utan namn, Bokcirkeln vid världens ände).

Precis som i september läste jag många bra böcker. Men bara en kan ju utses till månadens bästa här på bloggen. I oktober blev det…

Hamilton Beach av Linda Olsson

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.