Fredag kväll den 20 september och lördagen den 21 september 2019: Friday feeling och lördagsliv


 Kära dagbok…

Fredagskvällen blev seg. Eller jag var seg. Jag kände mig trött och frusen efter maten och satt och nästan sov i fåtöljen med boken oläst i knäet. Flera i familjen på Main Street var trötta. Lucen hade ju också varit uppe tidigt och ylat. Nu sov han sött på fällen på soffan.

Lucifer på fällen på soffan

Friday Feeling…


När Anna kom hem åt vi några bitar ost och kex.
Jag hittade ett halvt ätbart päron som jag skivade också och sen drack vi ett hyfsat vin till. Vinet gjorde att jag fick upp värmen, men piggare blev jag inte. Jag somnade som en sten och orkade inte ens läsa.

Inte förrän klockan var kvart över nio vaknade jag i morse. Jag känner mig nästan förkyld, seg och har ont i musklerna. Hurven, men inte tillräckligt risig för att vara sjuk och sängliggande. Dessutom hade jag ju lovat Slottsfrun att klippa gräset och gymnasisten skulle följa med för han ville träffa sin mormor. Men en liten stunds läsning och kaffe på sängen tog jag och sambon innan vi klev upp. Medan Anna fixade till sig tömde jag diskmaskinen och kattpottorna samt kokade frukostägg och dukade fram till frukost. Då var katten alert, minsann och hoppade upp i köksfönstret. Inte för att spana på fåglar utanför utan för att spana på det goda som fanns på frukostbordet.

 

Blommor

Det blommar fortfarande i Slottsträdgården.

Efter frukost och dusch sprang (nåja…) jag ner  till Butiken på hörnet för att införskaffa fikabröd och dricka. Det blev kardemummabullar och småkakor med chokladsmak och pärlsocker på. Jag vet att en blir bra sugen när en har grejat en stund i Slottsträdgården.

När vi kom fram till Slottet var Slottsfrun redan där. Hon hade också hunnit klippa gräset på framsidan. Medan jag klippte baksidan och kantklippte med trimmern hjälpte gymnasisten sin mormor att ställa undan stolar och bord som inte ska användas igen förrän nästa år. De två rev också ner äpplen, somliga rätt ruttna, några tillräckligt OK för att få följa med hem och kanske bli paj. Slottsfrun grävde ner Jakobs tårar (gräsiris). Vi skulle hjälpas åt, men se frun är stark och låg steget före. Efter utfört arbete var det gott att sitta ner och dricka kaffe och mumsa kakor och bullar. Var sin bulle och kaka sparades också till Anna och Slottsherrn, förstås.

 

Vi var ute ett par, tre timmar och det var alldeles lagom. Solen var varm och eftersom jag hade tagit en Ipren innan vi åkte klarade jag mig finfint. Effekten gick sen ur kroppen på seneftermiddagen så då började jag frysa och känna mig hurven igen. Även gymnasisten nyser och känner sig torr i halsen. Vi får se om vi har drabbats av pesten eller inte. Hemkomna softade alla hemmavarande en stund. Jag satt och skrev och gymnasisten gick ut och handlade.

Lucifer på Citrus mage på fällen i soffan

Tisslingarna softar, Lucifer vilar huvudet på storasyster Citrus mage.


Gymnasisten och jag planerade helgens mat tillsammans. Igår blev det ju burgare på Phil’s,
i kväll indisk hämtmat och i morgon äter vi grekiskt alla tre tillsammans på Akropolis. I kväll kanske jag orkar tugga i mig ostbollarna från OLW som jag köpte igår. Det finns vin och ost kvar också och det hyfsar nog Anna och jag. Gymnasisten köpte på mitt uppdrag en påse snacks till sin mamma. Livet en lördag på Main Street.

Indisk middag

I kväll åt vi indiskt.

Och precis när vi skulle börja äta tyckte Lucifer att det var läge att spy. Jag blev lika sur som han ser ut på bilden.

Lucifer i soffan ser sur ut

Vadå???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.