Fredag kväll den 9 augusti och lördagen den 10 augusti 2019: Kräftkalas och stadsvandring


 Kära dagbok…

Vätterkräftor med krondill

Vätterkräftor med vår egen krondill.

Det behöver inte vara massor av folk för att en ska kunna ha ett trevligt kräftkalas. Vi var två människor och tre katter igår och det gick så bra så. Vätterkräftorna från Korgtassen var underbart goda – de var kokade samma dag som vi skulle äta dem. Krondillen var vår egen. Anna hade gjort en minst lika underbart god variant på Västerbottenpaj också. Den slafsade vi i oss med gräddfil, rom och vår egen rödlök. Drycker till kräftorna var förstås Östgöta sädes (extra passande igår) samt Staropramen för mig. Varje snaps följde på en trudelutt, men vi glömde ta fram snapsviseboken så det blev de gamla vanliga låtarna – med en viss variation. Kräftorna var salta och goda, enda minuset var att de var lite ojämna i storlekarna. Kvällen avslutades med två avsnitt (typ tre timmar totalt) av Babylon Berlin. Det var svårt att hålla ögona öppna…

∼ ♦ ∼

Ibland följer hammarslag i huvet på kräftskivor. Inte i vårt fall. Vi sov till klockan nio, ungefär, varpå morgonen följde samma rutiner som vanligt en ledig dag: kaffe och läsning på sängen, frukost i köket och dusch. Idag föreslog jag att vi skulle göra en stadsvandring. Vi hade båda några ärenden. Annas klarade vi av först. Därefters strosade vi runt lite på Åhléns, som har både roliga och fina grejor samt snygga kläder att glo på. Vi höll oss i skinnet och köpte inget, trots att det kliade i fingrarna av påssjuka*.


Ett annat ärende vi hade att utföra 
var att gå till Myrtos och köpa olivoljor. Anna köpte en med citron, jag en vanlig. Båda var av finaste kvalitet, men Alex var inte på plats så vi fick en liten och bräcklig papperspåse.

Det var ett av skälen till att vi tog trappan upp till lillebror Kontan och pappa Ioannis, min vän greken, på Kafferummet Storken. Där tiggde jag till oss en plastpåse – och sen fikade vi. Lite modest, så där idag, med en chokladboll med socker för min del. Inte bara magen utan låren blir tjockare och tjockare.


När vi kom ut hade det börjat regna lite smått, 
så det blev ett besök på Akademibokhandeln innan vi gick hem. Där var en rätt tjatig person som gärna ville ”hjälpa till” med tips på bra böcker. Det klarade vi så bra själva. Mitt problem är att jag ju läser som mycket. Idag valde vi i alla fall att köpa fyra pocketböcker till priset för tre. För vi har ju inte så många böcker att läsa hemma. SKOJAR!!! Maria Adolfsson är en ny författarbekantskap för oss båda – och vi ville ha nåt spännande att läsa. Alltså köpte vi de både första och andra delen i hennes Doggerlandserie. Apeboken valde Anna, medan jag valde taturerarboken.

Fyra pocketböcker från Akademibokhandeln

Vi köpte de här böckerna för vi har ju inget att läsa hemma. SKOJAR!!!

∼ ♦ ∼

Lördagen börjar dra sig mot kväll. Lördagsmiddag blir kyckling med potatisklyftor och sås. Jag har öppnat ”en hemlig flaska” rött italienskt för att luftas…

Il Segreto Sangiovese 2017

Ett ”hemligt”Sangiovese till kvällens middag.

∼ ♦ ∼

*påssjuka = lust att fylla påsar med shopping


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 9 augusti och lördagen den 10 augusti 2019: Kräftkalas och stadsvandring

  1. Carina Middendorf skriver:

    Har precis läst ut ap-boken, och blev faktiskt lite besviken. Började bra, men övergick till att mest kännas som privata dagboksanteckningar om en separation. Inget fel i det, men inte nödvändig läsning för annan än den som separerar.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.