Lördag kväll den 27 juli och söndagen den 28 juli 2019: Brusten vajer, tankad vitamin D


 Kära dagbok…

Handtaget till reclinervajern

Alla trådarna i vajern har gått av så här sitter jag med ett handtag.

Värmen är hemsk för djuren. Själv klarar jag mig hyfsat tack vare pelarfläkt och vätska. Det går åt mycket vatten och en del öl också. Igår var jag i alla fall både en snabb tur upp till stan och en tur till Kvarnen för att handla. Jaa, jag till och med dammsög framåt eftermiddagen. Annars blev det inte många knop gjorda. Mina sambor hade ingen lust eller ork att göra nånting i hettan och jag var ganska nöjd med att mest vara hemma. Det jag inte blev så nöjd med var att vajern till min reclinerfåtölj brast. En efter en har trådarna gått av och igår gick den sista. Bästefåtöljen går förstås fortfarande att sitta i och gunga i, men jag kan inte fälla ut fotpallen så att ryggen hamnar i bästa läge. Typat nu när ryggen nyligen har krånglat.

∼ ♦ ∼

Vi käkade lite kallt igår också. För vår del blev det färska räkor och var sin skiva skaldjurspaté med tillbehör och ett glas chardonnay. Vår tvåveckorssambo fick chilimarinerade kycklingspett med tzatziki, grönsaker, ost och vitlöksbaguett. Medan vi åt öppnade Anna upp några glasrutor på balkongen. Efter maten satt vi där sen och bara njöt. Vid 21-tiden tog vi en kvällspromenad upp till Höganäsparken innan vi avslutade aftonen med nåt salt och var sin öl på balkongen. En orkade liksom inte just mer igår.

∼ ♦ ∼

Trädgren mot blå himmel

Varmt idag också.

Idag var det varmt igen, men vi kunde bara inte stanna inne. Slottsherrskapet har svårt att ta sig till Slottet, så vi åkte dit för att vattna, men också för att hänga, plocka bär och skörda. Det var förstås väldigt varmt även om det faktiskt blåste lite idag. Jag tog upp potatis, morötter och rödlök till Biografmaskinisten och bara lite morötter (blä!) och ett par rödlökar till oss. Anna plockade två yoghurthinkar hallon och jag plockade en ask röda vinbär och en ask svarta dito. Nånstans i mitten tog vi en fika. Det smakar väl aldrig så gott med knäckemacka och kalkonpålägg och kaffe som i Slottsträdgården?! Vi jobbade lite lagom, men jag blev genomsvettig bara av att vattna. Det blev en skön dag med mycket solljus och luft. Vi har tankat rejält med vitamin D, tror jag.

∼ ♦ ∼

Anna har lagat mat till sin tonåring. Vi tänkte äta egengjord tonfisksallad som vi gör senare, det är för varmt just nu och vi är inte hungriga. Katterna ligger rätt lågt och är snarare världsfrånvända än busiga, som lilla Citrus på bilden nedan.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det lugna puckar, det går inte annat, men till veckan händer desto mer. Jag måste till min frisör och reglera en skuld, paket ska hämtas, paket ska slås in, gräset i Slottsträdgården ska klippas, födelsedag ska firas, jag ska stryka och vi ska packa. För på torsdag bär det av på den här semesterns andra resa för min del, den tredje för Annas. Det är snart dags att lufta Prideflaggan.

Min andra semestervecka är härmed slut, men tre veckor återstår.

Regnbågsflagga i huset mitt emot hotellet i Gamla stan 2018

Det är dags att lufta Prideflaggan snart.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.