Jag ser dig


Ett inlägg om en deckare.Mari Jungstedts bok Jag ser digDeckare hör sommaren till, 
men i ärlighetens namn fungerar det alltid för mig att läsa den genren. För ett tag sen nätshoppade jag en hög ganska nyutkomna deckare. Näst sist att bli läst ur den högen var Mari Jungstedts femtonde bok om polisen Anders Knutas och hans kollegor vid Gotlandspolisen, Jag ser dig.

Egentligen är det rätt sjukt att en kopplar av genom att läsa om hemska mord. Men morden i litteraturen är ju för det mesta fiktiva. I den här boken åker ett gäng studenter ut till Lilla Karlsö för att bo där i några dar. Där är ensligt och ganska öde, de får spara på elen och mobiltäckning finns just bara kring sovstugan. Efter sol och bad ska ungdomarna äta. Frida, tjejen som initierat resan, somnar på stranden. När hon vaknar är… de andra döda. Anders Knutas och hans Karin Jacobsson får fallet på sina bord. Journalisten Johan och fotografen Pia finns också med på ett hörn liksom ett HBTQ-tema.

Det här är snabbläst och lättsmält och inte särskilt djupt – precis som en sommardeckare ska vara. Boken är välskriven, det är korta kapitel och det är spännande. Jag har ett par tänkbara kandidater till mördarrollen, men jag gissar inte rätt. Anders och Karins relation skildras trovärdigt och varmt. Extra roligt är det att delar av berättelsen i form av tillbakablickar utspelar sig i Uppsala och att min arbetsgivare Uppsala universitet har en prominent roll i det hela.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.