Fredag kväll den 26 juli och lördagen den 27 juli 2019: Lever om natten


 Kära dagbok…

Solkatten Mini

Solkatten Mini. Att hon pallar…

Hettan tar på oss alla. Jag vet att jag klagar och gnäller, men… I Motala var det för kallt, nu är det för varmt. För egen del klarar jag hettan hyfsat även om jag känner mig kladdig och vill duscha minst två gånger om dan. Katterna är medtagna, framför allt Lucifer som har så tjock päls. Vi har fått stänga balkongdörren när solen är som värst och försöker vänja dem vid pelarfläkten. Sen får de soppa så att de får i sig vätska och som tur är gillar de det. Mini är emellertid en riktig solkatt och gnäller och vill ut på balkongen hettan till trots. Igår hittade hon en strimma sol som hittat in genom det fördragna fönstret i Bokrummet. Att hon pallar…


Vi människor äter kall mat och dricker kall dryck. 
Eller… kaffe behövs ju, förstås, men eftersom det är uttorkande får en fylla på med vatten och annan dryck. Igår åt vi kallskuret bestående av kalkon, kyckling, skinka och rostbiff. Jag åt förstås inte av de två senare. På kvällen kunde vi ha det hyfsat svalt på balkongen när Anna lyckades öppna upp nån ruta och jag hade blandat till var sin GT. Men då måste vi ha koll på katterna hela tiden, för inte förstår de att vi bor fyra trappor upp. Skulle de kasta sig ut efter en fågel, fjäril eller insekt skulle de inte överleva fallet.

Slottsherrskapet orkar inte vara i Slottsträdgården och det gör inte vi heller. Jag tycker synd om dem, för de är ju inte lika rörliga som vi. Men det ska ju bli svalare på tisdag redan, så… Anna och jag tänker ta oss till Slottet i morgon för att se till trädgården lite och hämta bär till en tårta som ska tillverkas nästa vecka. Då hoppas vi att Slottsherrskapet orkar komma och mumsa i sig liksom Biografmaskinisten.

∼ ♦ ∼

Det är nästan så att jag inte orkar läsa heller, men lyckligtvis blir en ju inte genomsvettig av att vända blad. Igår läste jag ut en fin trädgårdsbok. När jag instagrammade en puff för mitt blogginlägg om boken kommenterade författaren, på Instagram enbart, tyvärr, och rekommenderade mig sin första bok, Odlarens handbok. Den kan med all säkerhet vara nåt, fast tyvärr skulle den vara slutsåld i handeln, menade han. En liten sökning visade emellertid att boken finns att nätshoppa på Adlibris, och på Byggfabriken och på Odla.nu.

Vidare läser jag förstås en deckare. Mari Jungstedts femtonde bok i serien om polisen Anders Knutas på Gotland började faktiskt i Uppsala. Min arbetsgivare har en ganska framstående plats i boken. Detta gör boken extra rolig att läsa. Synd att jag inte fick den för recension, nu blir det bara ett vanligt blogginlägg om boken när jag har läst ut den.

∼ ♦ ∼

En borde kanske inte sitta inne en sån här dag, men jag har faktiskt varit ute. Två gånger. För att handla, kors i taket. Först hasade jag upp till stan och köpte ett par Levi’s jeanshorts på Carlings för halva priset (299:50 kr). Lite senare tog jag Dramaten och gick till Kvarnen för att handla dryck och mat till oss tre människor som för stunden mest lever om natten. Köket serverar skaldjur till de myndiga och kycklingspett till ungdomen. Familjen Katt får nåt på påse.

∼ ♦ ∼

Min sambo sitter och jobbar, faktiskt, och även jag ska kolla lite jobbmejl. Det handlar om överlevnad, inget annat.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 26 juli och lördagen den 27 juli 2019: Lever om natten

 1. uppsalaewa skriver:

  Vi är hemma från Tallinn där det fläktade skönt. Nu är det ”smällvarnt” hos oss men fläkten räddar oss. Vi ser fram mot tisdagens svalare väder. I morgon kommer ett blogginlägg om vår senaste resa. /Ewa

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi öppnade glasen på balkongen i kväll när solen passerat och så fick katterna inte gå ut dit. Det blev drägligt. Lite senare tog vi en kvällspromenad och det var riktig skönt. Vi har en pelarfläkt som vi har antingen i sovrummet eller i vardagsrummet, beroende var vi är. Sen har tonåringen en egen fläkt.

   Gilla

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  Värmen, ja…jisses…Våra kaniner har det också jobbigt i värmen, stackars små varelser med päls…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi får i alla fall i våra katter vätska i form av fisksoppa för katter, men de ligger mest slöa och halvsover under möbler i värmen. Svårt med tre katter i en lägenhet som blir varm…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.