Tisdagen den 23 juli 2019: Är min tid nu?


 Kära dagbok…

Morgonläsning och morgonkaffe

Läste min ensamhets-bok och drack mitt morgonkaffe i sängen.

I morse vaknade jag alldeles för tidigt. Det är ju semester! Inte för att jag minns det, men det sägs mig jag trodde att jag var uppe och gav katterna mat i morse. Kanske det. I själva verket var det Anna. Jag tömde i alla fall kattpottorna och fixade morgonkaffet. Jag tittade bara på donutkartongen, men tog ingen. SANT! Sen läste jag ganska mycket i min ensamhets-bok. Den är intressant och bra på ett annorlunda sätt, för det är ingen lätt bok och den är inte skönlitterär. Asså, bara tänk att åka till New York och tro att du ska flytta ihop med nån som du är kär i – och så blir det inte så. I stället blir du ensam, inte bara i en främmande storstad utan också i ett främmande land. Jag vet inte om jag hade pallat det.

En låda donuts på brödburken

Jag lät bli att ta en donut, jag tittade bara på kartongen.

∼ ♦ ∼

Tischa med texten Your time is now

Är det så?

Frågan i rubriken fick jag senare bekräftad – på en t-shirt idag. Ja, fan, i värsta sommarvärmen blev det en shoppingtur. Det fanns flera mer seriösa syften med turen, syften som handlar om en förestående födelsedag och nödvändiga inköp till hushållet. Visst, jag får inte lön förrän på torsdag, men jag slog på stort idag och köpte semesterns första sak till mig själv, en sak som inte var nåt ät- eller drickbart: jag köpte en skjorta för typ 60 spänn. Säkert ingen vidare kvalitet, fast jag tyckte att den var både fin och mjuk och rätt snygg också, för den delen. Dessutom är skjortan hör och häpna mest vit – med svarta palmer, dock. Vi handlade så jävla mycket och så många tunga saker idag att vi fick köra in på gården. Sen vet jag inte om det bara blev vettiga saker som fick följa med hem, men min döa lobelia på balkongen byttes ut mot en levande, lila blomma. Sambon tror att det är en campanula. Nån blomma stod inte på lappen. Inte heller stod där flaggspel i regnbågens färger… Men ibland måste en pigga upp sig lite och det var faktiskt inga dyra grejor det heller.

∼ ♦ ∼

Det har varit varmt idag, men inte helt soligt och klart. Jag har känt mig rastlös, vill liksom göra saker, gärna utomhus. Alla var inte lika pigga på det…

Lucifer på Bokrumsmattan

Alla var inte pigga på att göra saker.


Jag tvingade i alla fall ut mina mänskliga sambor. 
Vi gick till Linnéträdgården där bara en av oss fick betala en rätt hutlös entré. Men vi hann titta i museet som var bostad åt Carl von Linné. Det var lite läskigt, tyckte somliga, eftersom golvet på övervåningen sviktade. En del intressant att titta på, men värt 80 spänn vet jag inte. En fick ju inte röra nånting…


Nä, då var trädgården och dess växter mer magiska. 
Kanske inte vid första anblicken, men när en gick närmare med kameran… Vilken färgprakt, till exempel.


Efter att ha varit både kulturella och botaniker
blev det dags för kroppslig spis. Vi traskade ner till Koh Phangan och åt en god middag. Men desserten tog somliga av oss hemma i form av mini-Magnum-glass och kaffe. Jag känner att jag står mig bra till i morgon.


Ibland har jag svårt att förstå, 
men jag försöker kommunicera. Just nu väntar jag på svar från en kollega och vän om det passar att ta en öl på lokal i morgon kväll. På så vis slipper mina sambor mig några timmar så att de kan göra nåt tillsammans som de tycker är kul. Senare i veckan funderar vi på en grillkväll i Slottsträdgården. Vi har i vart fall köpt kalkonkorv och kyckling till det.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.