Andra semesterveckans första dag 2019: Om ensamhet och annat


 Kära dagbok…

Du som är ensam det här är till dig

Ur min bok på gång, Den eensamma staden.

Den här dagen började molnigt och fuktigt. Vädret är konstigt, luftfuktigheten hög. Kvavt, liksom. Det blev min sista morgon i ensamhet, för mitt på dan kom mina mänskliga sambor hem från sin resa. Jag är inte ensam längre.

För ett tag sen köpte jag en bok (ovanligt, va?!) som skulle handla om just ensamhet och om att vara ensam i en storstad. Tanken med inköpet av Den ensamma staden var väl att jag skulle förstå en person som säger sig vara ensam. Förstå hur h*n tänker och förstå hur livet och tankarna går i onda cirklar. I mina ögon är den här personen inte ensam och jag tror inte andra människor uppfattar personen som det heller. Men personens egen uppfattning ska en inte ta ifrån den! Så jag började läsa om ensamhet – och konst – efter att ha avslutat den elfte Ruth Galloway-deckaren igår kväll. Olivia Laings bok är tung och jag inser att jag får läsa den med vissa pauser. Den berör mig mycket och efter att ha läst knappa 70 sidor har min bild av personen som säger sig vara ensam faktiskt förändrats en hel del. Redan…

∼ ♦ ∼

Vid lunchtid gick jag upp till stan för några ärenden. En del utfördes, andra blev oförrättade och måste därför utföras under morgondagen. Men jag köpte i alla fall två ex av en viktiga sak: läppsyl. På vägen hem fick jag sms om att mina sambor satt på tåget, så jag gick sen upp till centralen för att möta dem. Vår tvåveckorssambo bar på en liten låda. Jag trodde att det var en tårta först, men sen såg jag att det var en låda med munkar. Därför blev det förstås gofika när vi kom hem. Anna hade uppenbarligen varit lika… ekonomisk vad gäller shopping som jag. Hon hade köpt en sak och det var en luftballong. Den sitter mellan två fåglar på vår balkong nu och jag kan ligga och glo på den och drömma mig… upp.


Efter ett rådslag – och mellan regnskurar – 
for jag iväg för att hämta dill och gräslök i Slottsträdgården samt köpa middagsmat. Jag kunde inte låta bli att fota mina tomater, som ännu är gröna, men som ska bli plommontomater, busktomater och gula tomater.


Middagen fixade vi tillsammans. Anna
och jag åt sill och vår tvåveckorssambo varmrökt lax. Alla åt vi vår egen potatis. Jag tuggade på mina jätterädisor, men morötterna lämnade jag med varm hand över till nån annan.

Sillmiddag

Sillmiddag.


I kväll softar vi, för vi är alla rätt trötta. 
I morgon ska jag dra med mig Anna ut på en liten shoppingtur eftersom nån fyller år nästa vecka. På eftermiddagen tar vi kanske en promenad neråt stan, eventuellt Linnéträdgården, samt nåt matställe. Det väntas hetta och då orkar ingen av oss stå vid hällspisen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.