Söndagen den 9 juni och måndagen den 10 juni 2019: Trädgårdsvisit, sill och potatis, spänning på gång och det förb. rygghelvetet


 Kära dagbok…

Söndagen bjöd på alla sorters väder. Rygghelvetet fortsätter att jävlas, men vi behövde göra ett par saker i Slottsträdgården igår. Söndagen mjukstartade jag emellertid på sedvanligt sätt, med läsning och kaffe på sängen. Därefter följde en varm dusch och Linnexhelvetet*. Det hjälper inte särskilt mycket längre. Jag har gjort övningar i sängen och jag ligger då och då på golvet med benen på en köksstol. Det lindrar – i typ fem minuter. I morse fick jag tips av en kollega om nån som eventuellt skulle kunna hjälpa mig med en behandling. Tyvärr finns ingen tid som funkar förrän onsdag nästa vecka. Det känns som om jag behöver hjälp nu, liksom. Ja, ja, vi får se.

Roligare att se fram emot är de tre böcker jag har på ingång för recension. Det är en historisk roman och två spänningsromaner, den ena av de två senare är på engelska men har svensk anknytning. En av böckerna ligger och väntar på mig vid ett utlämningsställe, så jag får försöka ta mig dit i morgon. Faktum är att det faktiskt går att ligga på golvet och läsa med benen upp på en stol. Lite svårare är det att jobba i den ställningen. Vi får se hur länge jag pallar.

För övrigt har jag fått ett falsk-sms om att jag behöver betala för att lösa ut ett paket. Jag har inte beställt nåt som jag behöver betala för att lösa ut. Vid närmare kontroll visade det sig att det var ett smishingförsök, med PostNord som avsändare. Får nån mer ett sms med rubriken UPPDATERING och text som på länken – gör ingenting! Eller polisanmäl, möjligen.


Men åter till gårdagen. 
Efter ett samtal med Slottsfrun blev inget bestämt om att ses, tyvärr. Vädret pendlade mellan sol och supermolnigt. Hur det nu än var for vi dit. Jag tog ingen tröja, vilket jag förstås ångrade eftersom jag inte kan röra på mig tillräckligt så att jag blir varm. Tur att det fanns en fleecetröja att låna i Slottet. Nä, jag gjorde ingen vidare nytta i Slottsträdgården, jag fotade mest. Vi såg en Nordafrikansk tistelfjäril, fast det visste vi inte förrän vi kom hem och såg vad @uppsalainneanska hade lagt ut på Instagram. Vi trodde att det var en nässelfjäril…

Anna monterade ett hjul på ena Slottsgaveln. På hjulet ska hennes luktärt klättra uppåt. Jag gladdes åt att ruccolan som jag sådde kommer, Anna åt dillen som började svagt men som nu förhoppningsvis växer till sig. Sen gjorde Anna sig illa på en pinne, så om jag amputerar ryggen får hon ta ena benet. Det blev ett förskräckligt sår.

Det mulnade på rejält och vi blev inte länge bland våra grönsaker och växter. På väg till bilen kom regnet. Nåja, en stunds utevistelse blev det i vart fall. Och här kommer många bilder:


Innan vi for hem åkte vi till Nya Tokerian för att handla. 
Förrådet av kattmat behövde fyllas på liksom förrådet av sill till mammorna, bland annat. Sen slank förstås nåt gott till eftermiddagskaffet med. Det är ju lite synd om oss som är justerade (Anna – ben, jag – rygg). Vi fikade på ballen** och Tisslingarna ville gärna vara med, helst på en dyna.


Stärkt av kaffe, kletigt pecanwienerbröd och engelska chokladfingrar 
gick jag en promenad med Helvetesmonstret***. Det blev inte perfekt suget, men bättre än det var innan när tussar av katthår flög omkring och landade i kaffemuggar och på smörgåsar samt smulor med mera krasmade under Tofflan. Jag fixade med bilder och skrev ett inlägg. Rätt torftigt, faktiskt, men det gör ont för mig att sitta, som bekant. Anna fixade maten och den intog vi sedan på ballen tillsammans med Östgöta sädes och snapsvisor. Jag tog en extra snaps mot ryggen. Det är läskigt, men alkohol lindrar värken till viss del… Sen la jag mig på det nysugna golvet i Djungelrummet en stund, med benen upp på en köksstol. Kvällen avslutades med sista delen av Vera på SvT 1. Men bar för den här gången, hoppas jag, som gillar Vera mycket och vill se mera.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag en minut före mobillarmet. Det blir ingen bra sömn om nätterna, för jag snurrar och vaknar och det gör ont när jag försöker hitta en bekväm sovställning. Jag var skittrött och magen var paj också. Lucifer höll mig sällskap på frukostbordet. Jag makade lite på honom, men det var försumbart som katten flyttade sig. Anna var sen, för nu får hon ju även försöka hinna med att tömma kattpottorna innan hon går. Jag slängde i alla fall skiten. Det var motigt att gå uppför med ryggsäcken, det gick lättare att gå nerför när jag skulle hem.

Frukostbord med katt

Frukostbord med katt.


Idag har jag stått och jobbat större delen av dagen.
Jag hade bara ett möte och det var stående. En fotografering gjorde jag också och även den skedde stående. Att skriva och jobba vid datorn går alldeles utmärkt – stående. Värre blir det med morgondagens sittmöten. Och lunchpicknicken får jag helt strunta i, jag kan inte sitta på nån jävla filt på marken.

I kväll skjutsar jag ut Anna med avslutningsmundering till Förorten. Medan den levereras sträcker jag på ryggen. Vid sagda avslutning i morgon närvarar jag inte av flera skäl, ett är förstås ryggen. Ledsamt och tråkigt, tycker jag, men jag fick ju i alla fall vara med under utprovningen och inköpet av kostymen och jag har fått se hur stilig vår tvåveckorssambo är i sin kostym.

∼ ♦ ∼

*helvetet = ryggen
**ballen = balkongen
***Helvetesmonstret = katternas namn på dammsugaren; måste vara släkt med min rygg


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Söndagen den 9 juni och måndagen den 10 juni 2019: Trädgårdsvisit, sill och potatis, spänning på gång och det förb. rygghelvetet

 1. När hälsan spökar får man prioritera så man orkar det man absolut måste. Jag vet inte om jag tjötat om det tidigare till dig, men har du testat ”spikmatta” ? Vi viss ryggvärk tycker jag det är kanon, sätter fart på blodtillförseln. Men, det som hjälper en hjälper ju inte alla.

  Hoppas det snart blir bra iaf !

  Ni har verkligen en prunkade trädgård !! Jag och Johanna har iaf planterat två sorters gurka och en tomatsort, det får räcka för iår här.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Och när en inte är välkommen till vissa evenemang gäller det att ha insikt nog att inte tränga sig på.

   Jag är dålig hjälp i trädgården för Slottsherrskapet, det är mest Anna som kan göra nåt. Jag kan inte ens rensa ogräs. 👿

   En kollega till mig pratade om spikmatta i morse. Själv har jag hittat en övning som funkar och det är att ligga på golvet med benen i 90 graders vinkel på en stol. Sen kan man trycka ryggen mot underlaget. Fast det gäller att vara så pass att en kommer både ner och upp… Jag har nyss legat på kontorsgolvet. Ryggen är inte värre i alla fall. Hoppas att din är bättre!!!!

   Gilla

   • Kattan skriver:

    Fyy vad tråkigt och ovuxet att barnet drabbas för att vuxna inte kommer överens. Förstår att du är ledsen, men hoppas att inte grabben är det! Men innerst inne påverkar det självklart.
    Man kan ju undra hur folk inte förstår hur illa sådan’t här kan sätta sig och påverka barn. Att man inte ens kan lägga bort sitt nedrans ego(hur stort får ett ego bli?!) och umgås som folk så att tredje part inte drabbas.. Nej, sånt här gör mig ledsen i själen och ledsen också att dina krämpor inte ger med sig!

    Gillar Vera gör jag också..

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Kattan, jag är inte utan skuld!!! Jag tycker att det är tråkigt och att jag själv agerar ovuxet. Det finns inget facit i det hela, två sidor sitter med olika uppfattningar om sanningen och jag tänker inte fördjupa mig i det här. Men är jag inte välkommen så är jag inte. Jag är inte den som tränger sig på. I ärlighetens namn har jag faktiskt inte frågat, jag har bara utgått från det. Samtidigt har jag ju fått se hur noll jag är värd i andra sammanhang. Jag böjer mig för det. Och, som sagt, jag är inte utan skuld. Det bästa var nog att jag stannade hemma.

    Ryggen bråkar, men känns lite, lite bättre i kväll.

    Vera rules!

    Gilla

   • Låter bra var och en hittar sin lösning och vet vad som känns bäst ☺
    Ok ja det är ju trevligare med evenemang man känner sig Välkommen på 😯

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Gissar attdu med lösning menar ryggövningarna. Jorå, de funkar men jag känner att det kanske behövs mer.
    Eller hur?! Det är klart trevligt med evenemang en välkomnas till. Känner en sig inte välkommen deltar en ju inte om en har nån form av insikt.

    Gilla

 2. Rexxie skriver:

  Åhhh, var det sista avsnittet av Vera? Råkade se henne för första gången för ett par veckor sedan; har totalt missat henne tidigare tyvärr. Tur att de tidigare säsongerna finns på svtplay!

  Hoppas att ryggen blir bättre!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jättebra serie, men tyvärr, sista delen den här gången. Bra med SvT Play, dock! 😛

   Tack, jag hotar den med amputation och botar den med GT. Det funkar sisådär.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.