Fredag kväll den 7 juni och lördagen den 8 juni 2019: Fredagsfest, utflykt till Emmaus, trädgårdsjobb och helgens goda


 Kära dagbok…

I fredags kväll hade jag och katterna en egen liten fest. Vi satt på ballen* och jag drack öl, läste och åt salta pinnar medan Lucifer försökte sno åt sig en liggplats med dyna. Låt oss säga att mina fötter vann… Anna kom hem förvånansvärt tidigt och trots det vi inmundigat i flytande form var vi i hyfsat skick. Förutom min ryggjävel. Men den talar vi tyst om.

∼ ♦ ∼

Lördagsmorgon och vaknade med värk både här och där. En Ipren blev det och sen sedvanlig start på ledig dag. Medan jag var hemma och försökte hålla Citrus borta från en kartong som hon ville ner i gick Anna till Korgtassen och hämtade Helgens goda-kassar. Lite bubbel följde också med hem samt jordgubbar och ett par öl till mig.


Vädret var underbart och det var upp mot 30 grader varmt 
när vi tuffade mot Läby och den årliga utflykten till Emmaus i Gryttby i svala Clark Kent**. I år blev utflykten finfin, förutom ryggen. En dubbelvikt kudde bakom den i sätet gjorde körningen uthärdlig. Nån större shopping gjorde ingen av oss. Jag köpte ingenting, Anna köpte bland annat en konsol till ballen att hänga en ampel på. Men fikat var supergott, med var sin nyttig ostmacka först och därefter cheesecake med dallrig hallongelé.

∼ ♦ ∼

Energipåfyllda och laddade styrde vi kosan hemåt igen. Eller till Slottet och Slottsträdgården, vill säga. Jag hade fått veta att min sixth cousin Bethany befann sig i Stockholm, men där befann vi oss ju inte alls. Nej, på oss väntade trädgårdsarbete. Eller oss och oss… Det blev Anna som fick plantera om mina tre tomatplantor i större krukor. Jag hjälpte bara till lite vid själva tillplattningen av jorden. Tre sorters tomater blir det: plommontomat, busktomat och gul tomat. Eller blir vet vi ju inte med säkerhet. Nåt som blir eller faktiskt redan är är rädisorna jag satte. Vi provsmakade var sin och de var härligt starka. Potatisen växer så det knakar och även annat är på gång i landen, till exempel vår rödlök.

Men var sin rädisa blev vi förstås inte mätta på. Och hemma väntade familjen Katt och Helgens goda. Efter vattning åkte vi hem till Main Street. Vi inledde med bubbel och jordgubbar och blev härligt bubbliga i benen. Ryggen gjorde allt annat än bubblade, men det sket jag i. Nästan. Därefter blev det i tur och ordning havskräftor, vanliga räkor och rökta räkor. Till detta bröd, Brie och limeaioli samt en flaska Palazzo Mio Grillo Sicilia 2018.  Sen mådde vi gott och jag bokade tre nätter på Hotell Nostalgi om lite drygt en månad. Jag vill klappa på gravstenen, hälsa på vänner och visa Motala för Anna. Semestern hägrar…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 7 juni och lördagen den 8 juni 2019: Fredagsfest, utflykt till Emmaus, trädgårdsjobb och helgens goda

 1. Så trist att ryggen spökar än… jag åkte ju också på ryggvärk, men nu dag 3 redan så är den OK, men två vilodagar blev det. Det var den helgen det..

  Men vad mycke gott, både på balkongen och på väg, i slottsträdgården !!

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Skaldjur är ju toppen! Det blev både fisksoppa med räkor och jordgubbar i helgen. De där kassarna ni hämtar innehåller ju så mycket gott.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Helgkassarna är fantastiskt goda! Jag har blivit tokig i rökta räkor. Sen gillar jag laxpaté också, men det var inte med den här gången.
   Fisksoppa och jordgubbar är finfint det med – fast inte i samma skål, förstås. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.