Se mig falla


Ett inlägg om en bok.Mons Kallentofts bok Se mig fallaAsså jag gillar Mons Kallentofts böcker!
Och det handlar inte om att vi båda har våra rötter i Östergyllenmyllan utan att han skriver väldigt bra. Mons Kallentoft skriver poesi samtidigt som han skildrar mycket råa händelser. Ja, det låter motsägelsefullt, men jag upplever det så. Jag har följt såväl Malin Fors som Zack Herry. Nu har jag stiftat bekantskap med Tim Blanck i författarens alldeles nyutkomna bok Se mig falla.

I Se mig falla får läsaren följa med till Mallorca, där författaren själv numera bor. Men det är Tim Blanck jag följer, mannen vars sextonåriga dotter försvann spårlöst just på Mallis för tre år sen. Tims äktenskap med Emmes mamma Rebecka har spruckit. Medan hon vill glömma och gå vidare, kan han inte göra annat än att leta – det har han också lovat dottern. Men även Tims letande börjar avta. Det finns inga spår och han söker nästan som på autopilot. Under tiden jobbar han som privatdetektiv. I ett av uppdragen ser han plötsligt en rosa jacka som kan ha tillhört dottern…

Korta, snabba kapitel och meningar gör att handlingen fullkomligt rusar fram. Som vanligt är det brutala och råa saker som skildras. Våld och blod och samtidigt… en förälders desperation och sökande efter sanningen, visshet. Ska jag påpeka nån svaghet ligger den i karaktärsskildringarna som inte riktigt når upp till toppen. Men ändå. Mons Kallentoft har återigen skrivit en bok som tilltalar mig mycket. Jag vill inte sluta läsa, den är en sann bladvändare och många kapitel avslutas med cliffhangers.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.