Måndag kväll den 27 maj och tisdagen den 28 maj 2019: Smockanden och slukerier


 Kära dagbok…

Vissa tycker att särskilda dagar måste firas på exakta datum. Andra tycker att det är OK att de firas andra datum – om en kommer överens om det. Men när det gäller ost och vin ruckar vi inte på några datum. Igår kväll när jag stod och strök skickade min sambo ett sms från jobbet att det minsann var Ostens dag. Sånt kan inte gå obemärkt förbi! Jag trollade fram en flaska rött – läs mer om vinet i ett separat inlägg! – ur vinskåpet och luftade det. Ostar plockades fram ur kylen samt inhandlades på ICA Heidan (där vi är kändisar sen jag bloggade om en papperspåse jag fick betala för men som jag aldrig hade köpt) på hemvägen när jag hade hämtat Anna från jobbet.

Men det var inte bara Ostens dag jag ”firade” igår kväll. På spisen stod en bit rabarberpaj under lock (vem vill ha kattslick och katthår på pajen? Nog för att somliga ”kammar pajen*” ibland, men…) med en uppmaning om att den skulle ätas upp. Hela pajen. Det gjorde jag. Så ostarna och vinet blev liksom dessert till desserten.

∼ ♦ ∼

Men jag ägnade inte gårdagskvällen åt att smocka i mig enbart ätbara saker. Jag slukade faktiskt också litteratur. Mons Kallentofts senaste bok har jag läst i en rasande fart – antagligen för att den är så spännande. Det blev bokbyte igår kväll till en ganska nyutkommen debutbok som jag har varit nyfiken på och som jag köpte i söndags. Jag har nu litterärt rest från Mallis till Franska rivieran där ett mord just har begåtts. Det är alltid kul att stifta bekantskap med författare jag tidigare inte har läst – och extra kul med debuterande såna!

Böckerna Se mig falla och Aldrig glömma

Bokbyte och litterär resa från Mallis till Franska rivieran.

∼ ♦ ∼

Idag var det mulet igen. Något ljusare i morse, men sen ganska trist väder. Vid lunchtid kom regnet. Jag traskade till jobbet i vanlig ordning. En dag på jobbet ser för det mesta ut ungefär så här:

 • Nånstans mellan 7.50 och 7.55 anländer jag till jobbet.
 • När datorn är startad tidrapporterar jag och startar de program jag behöver.
 • Jag läser och besvarar mejl, med avbrott för morgonmöte i OC.
 • Ibland har jag nästa möte direkt på morgonmötet, ibland inte. Då fortsätter jag kolla mejl och besvara dem som har kommit in.
 • Vid 9.30-tiden försöker jag ta en kvarts fika.
 • Fram till strax efter klockan 11 jobbar jag på med det som är aktuellt för dagen. Det kan handla om kommunikationsplaner, texter, nyhetsbrev, intranät etc.
 • Strax efter klockan 11 brukar jag pinna över till Feiroz och köpa lunch i matlåda.
 • Jag jobbar på till klockan 12. Då blir det 30 minuters lunch om jag inte har arbetslunch eller lunchdejt, då blir den längre.
 • På eftermiddagen fortsätter jag jobba med det som är aktuellt för dagen. Det kan även innebära möten och nätverksträffar.
 • Vid 14.30-tiden försöker jag hinna fika.
 • Klockan 16.30 försöker jag logga ut, stänga av datorn och gå hem.

Och den här tisdagen skilde sig inte mycket åt från en vanlig arbetsdag. Efter morgonmötet skenade jag direkt till ett avstämningsmöte innan jag fortsatte dagen med att besvara mejl och jobba med intranätprylar och mitt nyhetsbrev.

∼ ♦ ∼

I kväll är jag ensam med familjen Katt och vår tvåveckorssambo. Alla sover i skrivande stund utom mamma Mini. Jag är nöjd att jag fixade strykningen igår, för då kan jag mest slappa. Fast jag borde förstås kanske damma och dammsuga. Men jag orkar faktiskt inte i kväll, jag vill göra som de andra helst, sova. Min sambo var så duktig igår och rensade golvbrunnen i badrummet. Där fanns nästan en hel katt i hår. Urrrk… Jag föredrar att klappa en levande katt. Kolla vilken härlig kille jag hade till frukostsällskap i morse!

∼ ♦ ∼

*kamma pajen = Damn you, autocorrect! I ett sms till mig en gång trodde Anna att hon skrev lämna saken”. Autocorrect tyckte att hon skulle skriva ”kamma pajen”. Jag fattade förstås ingenting.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 27 maj och tisdagen den 28 maj 2019: Smockanden och slukerier

 1. FEM skriver:

  Lille (store) Pluffsen på köksbordet! Saknar honom och de andra fyrfotingarna så mycket. Åså dig också förståss!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.