Måndagen den 27 maj 2019: Lång katt, fin och god vän


 Kära dagbok…

Lucifer på köksbordets kortsida

I morse tog Lucifer vår tvåveckorssambos plats vid köksbordet. Fast inte vid bordet utan .

Plötsligt var det arbetsdag igen. Och plötsligt blev vi ensamma igen, Anna och jag. Men bara fram till i morgon ska vår tvåveckorssambo vara bortrest. Vi hinner knappt sakna honom, för vi jobbar ju som vanligt – jag på dan, Anna eftermiddags- och kvällstid. Det är tur att vi har familjen Katt. Lucifer är fortfarande väldigt sällskapssjuk, men igår sov han nästan hela dan på andra ställen än där vi var. Det var liksom sovarväder. I morse blev kissen sugen på mänskligt sällskap och intog platsen där vår tvåveckorssambo brukar sitta. Fast bordet, inte vid det. Jag fick klia honom lite på huvudet och nacken och han spann så gott. Men katten är ganska lång som synes på bilden, så när han sträcker ut sig får han nästan inte plats på den här ledden på bordet.

Graven med tre rosor från FEM till Mors dag 2019

Fina och goda vännen FEM satte tre rosor hos min mamma. (Den här bilden tog FEM.)

Jag har riktigt dåligt samvete för att Anna inte firades på Mors dag igår, men jag gladdes åt att hon inte blev bortglömd. Sen är ju Anna faktiskt inte min mamma.

Själv lyckades jag i alla fall påminna många, som så uppenbart glömt sina mammor, via sociala medier – såväl vänner som snokare (Det är pinsamt att snoka, är det svårt att fatta?!) upptäckte jag.

En person som jag inte behövde påminna var vännen FEM. Hon skulle upp till sin mamma på kyrkogården igår. Jag hade frågat om hon kunde klappa lite på min mammas sten när hon passerade. På kvällen kom rapport inklusive foto som visar hur den snälla människan har varit och satt tre rosor hos min mamma. Det är inte alla som har såna fina och goda vänner och jag är så tacksam och rörd.

∼ ♦ ∼

Orange jacka

Min orange jacka klarar regn om det inte öser ner.

Konstig vecka blir det här, med bara tre arbetsdagar. Tro inte att jag klagar! Visst skulle jag vilja åka nånstans med fyra lediga dagar, men det finns ingenstans att åka för mig. Så jag blir hemma. På onsdag har jag namnsdag och kanske firar jag mig med en fika på stan efter jobbet som jag gjorde förra året. Vädret är inget vidare, så nån grillkväll i Slottsträdgården är svår att planera in. I morse var det lite sol, men inte särskilt varmt när jag gick hemifrån. Under dagen mulnade det på. Nån regnjacka tog jag inte, min orange jacka klarar regn hyfsat om det inte öser ner.

Min arbetsdag ägnade jag bland annat åt att skriva en dagordning, revidera en kommunikationsplan och förbereda mig inför och delta i ett möte på eftermiddagen. Det är ett team som behöver ganska mycket stöd eftersom det har gått på tok i ett stort projekt. Vi hade det andra mötet kring detta idag och det renderade i betydligt mer och snabbare jobb än vad jag fått veta. Eftersom jag är tidsnegativist blir arbetet en prövning.

En annan prövning är ryggen, men tack och lov är den bättre idag. Jag har fortfarande svårt att böja mig ner och göra sånt som ge katterna mat, tömma kattpottor, skrapa ur duschen och tömma diskmaskinen. Inte kan jag sitta längre stunder heller, för då stelnar jag till och ryggen känns som om den ska gå av när jag reser mig. Tyvärr kan jag inte stå och jobba på grund av mina onda fötter. Därför har jag försökt gå omkring i korridorerna på jobbet så mycket som möjligt.

∼ ♦ ∼

På jobbet har gårdagens EU-val inte kommenterats nånting, faktiskt. Ändå var valdeltagandet i Uppsala större än i övriga riket. Det parti jag röstade på fick fler röster i år än 2014, men nä, jag röstade varken grönt eller gult. Så här blev resultatet i min valkrets:

Valresultat i min valkrets EUvalet 2019

Valresultatet i EU-valet 2019 i min valkrets.

∼ ♦ ∼

I kväll är jag ensam med familjen Katt en stund. Jag tror att Lucifer behöver lite extra gos. Sen kanske jag stryker – det har redan blivit en ny hög. Och läser. (Och mumsar!) Boken är så spännande just nu! Jag har erbjudit mig att hämta hem sambon i bil efter avslutat jobb också och det blir klockan 20.

Lucifers öra

Lucifer behöver extra gos, tror jag.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Vem vill köpa en växt med det här namnet???

Sophora växt

Vem vill köpa???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 27 maj 2019: Lång katt, fin och god vän

  1. Mösstanten skriver:

    Det var faktiskt första gången jag röstade i EU-valet. Jag tyckte att det var dags att lägga en röst på ett demokratiskt parti. Otrevliga krafter breder ut sig i Europa.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.