Tisdag kväll den 21 maj och onsdagen den 22 maj 2019: Avskalat, förstört och återuppstått


 Kära dagbok…

Orange shorts och boken Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Sniggorange shorts och ungdomlig bok som döljer skitfula ben.

Som jag visade här igår gick vi inte på lokal och åt middag. Det blev i stället kvällsmat på balkongen tillsammans med familjen Katt. Vi åt kallskuren kalkon och kyckling och framför allt Lucifer var väldigt på. Katterna är annars lite tagna av värmen – precis som vi människor. Men vi kan ju faktiskt ”skala av oss” lite kläder (rätt mycket när en är hemma), medan katterna alltid har sin päls. För min del blev det shortspremiär igår kväll. Jag hade glömt bort (!) att jag hade köpt ett par skitfina Lajla Skott-shorts i sniggorange förra året och jublade när jag fann dem i en låda i garderoben. De är i exakt samma Televerksfärg som min tunna jacka – av samma märke, för övrigt. Fast jacka och shorts skulle se lite konstigt ut ihop just nu… För att vara lite wild and crazy bjuder jag på en shortsbild från igår, tagen när vi hade krupit in från balkongen. Jag sitter här i bästefåtöljen och är på väg att slå upp ungdomsboken jag läser just nu – eftersom jag är så ungdomlig.

Katterna hänger rätt mycket på balkongen just nu. Vi har en klätterpelare åt dem där och Mini och Lucifer brukar slåss om vem som ska ligga överst och spana ut. Den som tillfälligt förlorar fajten lägger sig ibland i stället i en av våra balkongstolar. Allra helst om vi har lagt ut dynor på dem. Då skriker jag och katten flyr, men katthåren stannar kvar. Du fattar, va?!


Gårdagskvällen slutade med att Mini knölade ner sig
med mig i bästefåtöljen som vanligt och Lucifer och Citrus gick och la sig i Djungelrummet. Lucifer tyckte nog att det blev varmt i Mansgrottan***, så igår låg han inte under farfarsfåtölj och filt utan filten, framför stolen. Lilla Cittran**** fick nöja sig med den enda av Annas köksstolar som har dyna just nu. (Vi äter eller fikar bara i Djungelrummet när vi är fler än tre människor, ungefär.)

∼ ♦ ∼

Bullar på jobbet

På min nuvarande arbetsplats har vi bullfest ibland.

Men livet pågår inte bara hemma. Jag har ju tack och lov ett arbetsliv också. Det har märkligt nog även personen som förstörde mitt arbetsliv för tio år sen. Häromdan såg jag att hans tjänst var utlyst. Jag gav mig på att googla lite och hittade ganska snart att han har fått en liknande tjänst i en region strax norr om vår. Att det har kommit ut i lokal media där att han blev utköpt från en tjänst mellan två topptjänster här – och varför! – viftar han bort. Tyvärr kan jag inte läsa hela artikeln, men enligt rubriken säger han ”Det här med sexuella trakasserier är illvilliga rykten”. Jag har lite svårt att förstå hur svart på vitt (= e-post) kan vara rykten. Den som vet mer är undertecknad och den vet dessutom att på den gemensamma arbetsplatsen handlade det även om annat. Men då var det undertecknad som fick gå, inte den som gjorde fel.

Mitt arbetsliv – och även delar av mitt privatliv – blev förstört den där gången. Jag har kämpat mig tillbaka och återuppstått i arbetslivet. Nu befinner jag mig på en arbetsplats som blev över förväntan. Igår hade vi till exempel bullfest – se bilderna ovan och nedan!

Susanne gapar efter bullar

Bullgeneralen S övervakar resterna efter vårt avdelningsmöte igår.

 

Ingen arbetsplats är förstås perfekt och nuvarande omorganisation oroar mig. Jag är också skadad på flera sätt av det personen i artikeln gjorde mig. Oron jag känner och ångestattackerna beror till stor del på Det Som Hände. Händelserna och De Sju Svåra Åren har starkt och negativt utöver mig påverkat min familj. Jag håller personen skyldig även för min mammas för tidiga död.

∼ ♦ ∼

Jorå, jag har arbetat lite på jobbet även idag. Eftersom jag inte ska ut med nåt nyhetsbrev på fredag har jag tagit tag i en del saker som har legat vilande en stund. Under dagen har jag också förberett mig inför morgondagens workshop genom att läsa två rapporter med blyertspenna. Vidare har jag förberett mig inför ett möte på måndag genom att kolla igenom befintlig information och om den behöver uppdateras.

Utöver detta hann jag med en halvtimmes friskvård på eftermiddagen i Botaniska trädgården och Tropiska växthuset. Det blev en rejäl tankning ljus, luft och inte minst färg.

Som i alla bildkollage här på bloggen gäller att en får dra musen över bilderna och kanske klicka för att se hela bildtexten. Då kan en också se bilderna i bildspel och även kommentera varje enskild bild.

∼ ♦ ∼

För den som undrar innebar onsdagskvällen drinkar och mat nånstans ute i Uppsala. Mer om det kommer i morgon, nu måste jag betala en räkning.

∼ ♦ ∼

*Lajla Skott = dottern till en kollega trodde att Lyle & Scott hette Lajla Skott. Det är omöjligt att låta bli att säga Lajla Skott efter att h*n berättade detta för mig.
**Arga Minan = ett av Minis smeknamn
***Mansgrottan = Lucifers ställe under farfarsfåtöljen med leopardfilten hängandes framför
****Lilla Cittran, Lill-Cittran = två av Citrus smeknamn


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag kväll den 21 maj och onsdagen den 22 maj 2019: Avskalat, förstört och återuppstått

 1. Mösstanten skriver:

  En del psykopatiska personer, hur de kan gå från tjänst till tjänst och förstöra!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa, en tar sig för sin panna och blir mörkrädd. När det finns svart på vitt och ÄNDÅ klarar de sig. Detta övergår mitt förstånd…

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Nånstans har jag hört nån säga, kan ha varit på en föreläsning, att en riktigt stor procent av alla chefer är psykopater…

  Gilla

 3. Det är roligt när man hittar saker i garderoben som man glömt man hade köpt 🙂

  Jag kunde ju läsa hela artikeln i AT, och man mår ju illa av att se hur vissa bara glider vidare på en räkmacka 😦

  Bullfest på jobbet är desto trevligare läsning 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja eller hur?! Jag blev glatt överraskad av shortsfyndet! Har inte haft orange shorts på 50 år, men jag hade ett par när jag var sju år, minns jag.

   Jo du ser hur somliga klarar sig. (Då kanske du förstår att jag tog så illa vid mig när en gemensam bekant till oss spred ut falska rykten om mig i sociala medier. I det här sammanhanget var det andra som faktiskt felade, inte jag.) Hur han kan säga som han gör i rubriken övergår mitt förstånd. Det fanns bland annat svart på vitt i mejl. För egen del önskar jag att jag hade spelat in vissa saker på mobilen eftersom jag ju inte kunde ta med mig jobbdatorn.

   Bullfest är allt kul – på jobbet eller hemma. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.