Måndag kväll den 20 maj och tisdagen den 21 maj 2019: Kvällen var ljum, hjärtat var lätt och jobbet… är


 Kära dagbok…

London Pride öl

Fuller’s London Pride-öl på Churchill Arms, det närmaste jag kommer London och England. Eller..?

Tänk att jag åter igen kunde locka ut sambon på ”dåligheter” igår! Fast jag väljer att kalla det spontana vuxenaktiviteter. Och nej. Det handlar inte om nåt jätteüberspeciellt utan jag bjöd ut min kära på drink och tilltugg en ljum måndagskväll i maj. Vi strålade samman på Churchill Arms, en av de närmaste pubarna hemifrån sett och en pub jag passerar på väg hem från jobbet. Vi hade tur och fick ett bord utomhus vid den tyvärr rätt trafikerade S:t Olofsgatan, en konsekvens av Den Cyklande Sossens och övriga kommunalpolitikers förkärlek för att stänga av så många gator som möjligt i city för biltrafik. Då tvingas alla bilar – och rätt många bussar – åka runt om själva kärnan, det vill säga bland annat på just S:t Olofsgatan. Där far även cyklister fram som jehun och när cykelbanan från stan korsar trottoaren är det ingen som vet vem som ska stanna för vem. Det gäller att vara vaksam. Cyklister stannar ogärna, det verkar vara livsfarligt att hoppa av cykeln och göra det. När vi hade satt oss kom såväl polis som ambulans och stannade en bit ifrån.

Hur som helst, vi startade med var sin GT på olika sorters gin. Anna valde Hernö gin, jag Roku gin. Båda drinkarna var väldigt starka. Sen behövde vi äta nåt. Maten på den här puben är av synnerligen varierande portioner och smak. Vi valde att dela på vad som visade sig vara en rätt mager ostbricka. Korgarna med pommes och dip (var sin) var desto större… Till detta blev det en Fuller’s London Pride, det närmaste jag tycks komma London och England. Eller vänta nu… skulle jag inte åka dit i december..? Jag har ju både släkt och vänner som har meddelat att de vill träffa mig. Det vore verkligen… skitkul!

 

Böckerna En sax i hjärtat och Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Igår kväll blev det bokbyte från en riktigt bra deckare till en spännande ungdomsroman. Därför ligger böckerna på mattan i Pojkrummet ( = tonårsrum).

Vi satt och pratade om såväl högt som lågt. Hjärtat kändes lätt. Timmarna gick och till sist blev det dags att resa på sig och gå hem för att utfodra katterna. Vi tog var sin kaffe också hemma. Det finns inget som slår Zoegas Blue Java just nu! Precis som drinken har kaffet toner av citrus (och då menar jag inte vår lilla katta). Anna behövde jobba lite (!) och jag passade på att läsa ut en riktigt bra deckare. Bytet blev till en spännande ungdomsroman, även den inköpt på second hand under helgen när vännen FEM var här. Tänk, den helgen köpte jag fyra böcker på loppis – och så fick jag lika många av vännen FEM. Dagarna innan hade jag fått hem ett paket med nätshoppade böcker. Det känns tryggt att ha ett förråd böcker TBR*. Jag läser verkligen mycket. Ur köptas-paketet från nätet är redan två böcker lästa och av andrahandsböckerna har jag nu påbörjat den andra boken.

∼ ♦ ∼

Det har blivit varmt och kvavt. Gårdagskvällen var inget undantag och för min del gör det att jag sover lite sämre. På kontoret på jobbet är det ofta skitkallt. Det innebär att jag, värmen till trots, måste ha en tröja med mig. Den brukar åka på vid lunchtid. Den här förmiddagen hade vi emellertid avdelningsmöte i huset mitt emot. Det gjorde att jag hade fick upp kroppstemperaturen och inte behövde använda min tröja på eftermiddagen. Men nånstans vid 12.30, 12-45 varje dag åker klimatgardinerna på utsidan ner. Mitt kontor blir inte bara mörkt, det blir kallt också. Hur deprimerande som helst… Jag fixade i alla fall att jobba med lite intranätgrejor, texter och foton. I morgon ska jag ägna största delen av dagen åt att läsa in mig på material jag behöver ha koll på den närmaste tiden.

Nåt som däremot inte är deprimerande är alla blommor som fullkomligt exploderar överallt. På vägen till och från jobbet passerar jag såväl planterade blommor som vilda. Igår upptäckte jag till och med löjtnantshjärtan, nåt jag verkligen skulle vilja ha i mitt eget trädgårdsland.


Nu har vi satt potatis och grönsaker i
Slottsträdgården, men Anna ska också sätta luktärt och rosenskära. Jag ska köpa tomatplantor för presentkortet jag fick i födelsedagspresent av Annas snälla mamma och hennes L. Hemma på balkongen har Anna fått upp murgröna varvat med tagetes, som små solar. Jag vill gärna ha en lila lobelia i min lila kruka. Det räcker med all säkerhet det generöst tilltagna presentkortet till.

Och vill du veta nåt överraskande? Efter jobbet idag gick vi och handlade och vi åt kvällsmat hemma – och hängde på balkongen. Iförda shorts, för min del för första gången den här terminen (nej ingen bild!).

∼ ♦ ∼

*TBR = To Be Read, om olästa böcker


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndag kväll den 20 maj och tisdagen den 21 maj 2019: Kvällen var ljum, hjärtat var lätt och jobbet… är

 1. Mösstanten skriver:

  Sommar igår. Klänning och sandaler, precis som det ska vara. Och visst är det fina blommor att titta på överallt. Det såg ut som om ni satt på uteservering och åt. Inte helt fel.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   I måndags hade vi utomhusbord på lokal som jag skrev inledningsvis, men igår kväll åt vi på balkongen. Det kändes lite som en uteservering det också, fast inklusive katter som var väldigt sugna på kalkonen och kycklingen vi åt.
   Shortspremiär för mig – men bara hemma, of course. Benen är så jävla fula.

   Gilla

 2. Det är så skönt att vi äntligen har fått lite värme igen så man kan njuta av att vara ute 🙂

  Härligt med utehäng, både på balkong och lokal !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jepp, det är härligt. Vi har det ganska skönt på vår inglasade balkong, men kan tyvärr inte öppna så mycket som vi skulle vilja ibland på grund av katterna. Vi vill ju inte att de ska trilla ut – vi bor på fjärde våningen. På lokal är också mysigt, nu har vi ju så nära till ”allt” eftersom vi bor i stan. Sen får vi ju uthäng även i Slottsträdgården. 😛 Kort sagt, vi har det bra!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.