Sista april 2019: Bara en dum sill


 Kära dagbok…

Två av mina assistenter Citrus och Mini

Två av mina assistenter vid hemmajobbet idag, Citrus och Mini.

Idag är det sista april i Uppsala. Den som har varit här den 30 april och dagarna runt omkring vet att det festas. Det festas och partajas enormt. Jag är fan undantaget, för jag ska inte festa ett dugg. Jag är väl skittråkig, men det finns ju skäl till det. Ingen i mitt närområde verkar vara det minsta intresserad av Uppsaliensiska kulturtraditioner, vilket gör att även jag struntar i dem.  Det blir inte ens sillunch idag. Vi tar sillmiddag i morrn i stället. (Vår tvåveckorssambo får garanterat nåt annat att äta.) Jag är bara en dum sill.

Det var i alla fall mest skönt att jobba hemifrån idag. Min självpåtgana huvuduppgift var att skriva en sammanställning av universitetets språkpolicy till ”mina” enhetschefer. Det gjorde jag på strax över en timme. Därefter ägnade jag mig mest åt lite smärre diversejobb som att svara på mejl och tycka till om saker. Det var också lite mickligt att jobba hemifrån när jag inte var ensam hemma, för till Bokrummet, där jag har mitt skrivbord och min datorutrustning, finns ingen dörr att stänga om sig. Katterna var jättebusiga och flög som streck genom rummen. Jag hörde dunsar och skrik. De är väldigt söta, men… de vet hur de ska fånga ens uppmärksamhet. Nån som inte ville ha uppmärksamhet var min sambo – hon ville uppenbarligen vara ifred. Men hon kokade ett frukostägg åt mig och lagade mat åt oss, bless her! Och Mini var bara ute efter min skrivbordsstol. Så snart jag lämnade den för att hämta kaffe eller gå på toa la sig mamma Katt där. Redan vid halv elva-tiden var mina assistenter utmattade.

Citrus och Mini utmattade

Vid halv elva-tiden var assistenterna utmattade.

 

Trillertårta sista biten

Sista biten Trillertårta avåts igår kväll av mig och min tvåveckorssambo.

En fördel med att jobba hemifrån är tillgången på go-kaffe. Ja det fanns även go-fika i form av bullar och kakor. Den sista tårtbiten delade jag och min tvåveckorssambo på igår kväll. Familjen Katt ville ha frukost vid sex-tiden och det fick de. Sen somnade jag om och sov till halv åtta. Perfekt tid att gå upp då och käka lite yoghurt innan jag började jobba. I en paus störde jag Anna, men jag bryggde också mer kaffe och tömde kattpottor, så nån nytta gjorde jag väl förutom att jobba och tjäna pengar.

En annan fördel med hemmajobbande är att en inte behöver duscha och klä på sig innan en sätter sig för att jobba. Och att det inte är några klimatgardiner som far upp och ner och gör rummet mörkt och kallt. Fast jag blev ju tvungen att dra för sammetsgardinerna när jag skulle skriva vid datorn. Sen när jag var klar kunde jag dra isär dem igen. Tänk, inte omyndigförklarad hemmavid i alla fall! (Nåja…)

∼ ♦ ∼

Lucifer sover i min fåtölj

Lucifer vill inte se Vem bor här.

Mitt på dagen tog jag en paus för att se reprisen av Vem bor här? som gick igår kväll. Det är ett ganska mysigt program, men hemmen som visas upp är extremt fina. Inga vanliga hem, med andra ord. Och gissa rätt vem som bor var kan jag inte.

Det var en tung stämning den här dan. Lika tung som vädret. Det ville sig inte riktigt, det var liksom varken solsken & sång, pling plong eller regn & rusksnusk. Jag kände mig rastlös och skulle inte haft nåt emot att ta en liten repa på stan. I stället blev det till att vara hemma och bara sticka ut och handla mat till i morgon till oss och till katterna. Präktigt liksom. Ibland blir jag less på mig som inte tar ut svängarna mer och gör vad jag har lust med. Önskar att jag kunde sluta bli så påverkad av stämningar. Önskar att min osäkerhet försvann, att jag var det starka jag som fanns en gång och att jag slutade vara en dum sill.

Vi åt i alla fall tillsammans. Anna lagade maten – kyckling med ris och currysås – medan jag dammsög. När jag hade skjutsat Anna till jobbet åkte jag till Nya Tokerian och handlade. Det blir i alla fall sill i morgon, som sagt.


Köra en maskin tvätt gör jag nog i kväll, 
men strykningen orkar jag inte med. Det kanske är smart att spara den till senare i veckan – och värma sig med. Jag höll på att smälla av när jag såg snösymbolen i väderappen på torsdag!!!

Snö på torsdag

Snö på torsdag enligt väderappen!!!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sista april 2019: Bara en dum sill

 1. FEM skriver:

  Att jobba hemifrån är riktigt bekvämt, smart, effektivt, typ. Region Östergötland har uppgraderat till windows 10 för ett par veckor sedan och efter det fungerar det lite si och så. Alla program vi behöver ha tillgång till har inte hängt med riktigt, så vår hemskrivning har sviktat lite den senaste tiden. Jag måste säga att jag inte är nåt stort fan av Windows 10. Vi använder det även på våra datorer här hemma och jag är inte alls nöjd faktiskt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jo, men det är inte riktigt optimalt för mig, ingen dörr att stänga om mig. Men idag kunde jag inte ta mig genom stan, så då fick det bli hemmajobb. Uppsala på sista april är tjockt med folk och en massa fylla, allra helst där jag ska passera.

   Jag uppgraderade för bra länge sen till Win 10 och har inte haft några problem. Men jag är inte så förtjust i Edge (webbläsaren). Hoppas ni får ordning på mjukvarorna, sånt vill en bara ska funka.

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Jag kan tänka mig att det är mycket festande på sista april i Uppsala. Här såg vooverallklädda studenter här och där när vi var ute på dagen. De brukar samlas i Trädgårdsföreningen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Inte bara på dagen utan flera dagar före och även idag. Det var livat utanför fönstret i natt…
   Vad är vooverallklädd? Här klär de flesta inte ut sig, här gäller studentmössa på efter kl 15 på sista april.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.