Mitt bokår 2019: April april, min litterära sill


Ett inlägg om böcker.


 

April april, min litterära sill. Asså jag är inte världsbäst på att rimma och jag har snott inledningen från en barnramsa. Det är sånt en får göra när en är aprilbarn. Jag vägrar vara dum sill, jag är litterär sill. Så det så. Och denna litterära sill läste mest deckare under månaden.

Jag uppväckte mitt Goodreads-konto (där heter jag också Tofflan) i april och ska väl så småningom lägga in lite utmaningar där. Tills vidare syns det mest vilka böcker jag läser just nu och vilka böcker jag har läst i år – med länkar till mina blogginlägg här om böckerna.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Aprilböcker 2019:

Karin Alfredssons bok 80 grader från varmvattnetAnna Janssons bok Mitt hjärta är ditt

Emelie Schepps bok Broder JakobLouise Pennys bok Det vackra mysteriet

Mary Adkins bok När du läser det härCilla o Rolf Börjlinds bok Kallbrand


Påbörjad i april:

Liza Marklunds bok Pärlfarmen

 

April inleddes med en ny författarbekantskap (Karin Alfredsson). En annan ny författarbekantskap blev Mary Adkins. Spänningsromaner eller deckare blev det fem av under månaden (80 grader från Varmvattnet, Mitt hjärta är ditt, Broder Jakob, Det vackra mysteriet, Kallbrand). En av böckerna hör till genren feelgood (När du läser det här). Fyra av böckerna köpte jag nya (Mitt hjärta är ditt, Broder Jakob, Det vackra mysteriet, När du läser det här). Två  av böckerna lånade jag (80 grader från Varmvattnet, Kallbrand).

April månad hade jag fler lediga dagar, men ändå mindre lästid av olika skäl. Tre böcker fick i alla fall högsta omdöme (Mitt hjärta är ditt, Broder Jakob, Det vackra mysteriet). En bok fick högt omdöme (Kallbrand). En bok fick medelomdöme (När du läser det här). En bok fick lågt omdöme (80 grader från Varmvattnet).

Totalt läste jag sex böcker i april. 

April månads bästa bok är….

Det vackra mysteriet av Louise Penny

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.