Måndagen den 29 april 2019: Plötslig arbetsdag


 Kära dagbok…

Fyrisån från St Olofsbron

Uppsala och Fyrisån från S:t Olofsbron i morse. Soligt och fint, men bara fyra grader…

Plötsligt var det en arbetsdag igen. Lustigt nog var jag faktiskt trött i morse och hade kunnat sova längre, men… Vi var två på Main Street som skulle upp och iväg. Jag brukar ta god tid på mig om morgnarna för sen vet jag att det kan bli stressigt under dagen på jobbet. Fast… den här veckan är ganska soft. Många jobbar på distans, många verkar vara lediga. Själv jobbade jag idag, alltså, och ska jobba på distans (= hemifrån) i morgon. Det blir en rätt trist sista april för min del, så det är tur att jag inte är nån festprisse. Jag jobbar till klockan 14 och Anna börjar jobba klockan 16. Vår tvåveckorssambo åker ut till Förorten på kvällen för att hänga med sina kompisar och sen sover han kvar där. Jag är inte förälder. Ändå tycker jag (ja, jag bryr mig och tycker om personen ifråga) att det känns tryggt att veta att han inte ska draschla hem på nån buss bland en massa fyllisar. Men kanske blir det inte nåt hejdlöst partajande i Uppsala i morgon. Det ska bli ganska dåligt väder. I morse var det visserligen soligt och fint – och bara strax över fyra grader när vi gick hemifrån…

Jag har inte precis slitit ut mig idag på jobbet, men en semesterdag i fredags utan att kolla jobbmejlen gjorde att inboxen var full av massor med läsning. Vidare gjorde jag färdigt mitt nyhetsbrev textmässigt idag så att jag kan börja originala på torsdag. Jag hade även en fotografering med lite textskrivning till detta inbokat idag samt en del intranätande.

∼ ♦ ∼

Det har varit några riktigt fina lediga dagar. Jag har mått bra och inte känt av nån som helst ångest. Jag har varit tillsammans med dem som betyder nåt, jag har ätit och druckit gott och jag har varit ute i solen. Vissa saker har gjort mig ledsen, förstås, men mitt val är att inte förödmjuka mig mer utan jobba stenhårt för att glömma bort och i stället fokusera på det positiva. Och nånstans tror jag att nån bryr sig och inte enbart snokar för att se vad mina ”skriverier” (en rätt häpnadsväckande beskrivning, tycker jag, för det låter som om jag jobbar på Aftonbladet, minst!) handlar om. Mina händer är nu borttagna, men på tangentborden ligger de kvar även om alla inte får följa fingrarnas samtliga danser.

Nån som tycker om mig – i alla fall i brist på bättre sällskap (läs: Anna) är Lucifer. I morse var han med mig i köket. Vi småpratade lite och han tittade på fåglar och lyssnade på en bjäbbande hund medan jag slevade yoghurt och läste. Men sen när vår tvåveckorssambo skulle äta sin frukost fick lille herrn hoppa ner från bordet. Det gjorde han utan större protester, faktiskt. Han lommade iväg till balkongen i stället.

Lucifer på köksbordet

Lucifer tittade på fåglar medan jag slevade yoghurt och läste.

 

Lucifer på köksbordet närbild

I morrn ska jag vara mest hemma hos pojken (och Citrus och Mini, förstås).

I morgon ska jag alltså vara hemma hos pojken här intill nästan hela dagen. Vi är faktiskt tre personer hemma ganska länge. Jag ska skjutsa och hämta min sambo till och från jobbet då (i kväll blir det bara hämtning eftersom jag jobbade när Anna gick till jobbet). När jag har skjutsat Anna till jobbet i morgon eftermiddag ska jag åka och handla det mest akuta fram till torsdag när vi får hemkörning av tunga varor som kattsand. Min rygg älskar hemkörning! Förresten trodde jag att ryggen skulle protestera efter lördagens dagsverke, men den har varit rätt OK. I stället har båda fötterna gjort mycket, mycket ont och jag har svårt att gå. Gå måste jag emellertid göra, jag vägrar ta bilen till och från mitt jobb för jag behöver motionen.

Nu är det dags för lite kvällsmackor. Jag åt fisk till lunch, så mackor räcker bra. Det är varmt i lägenheten i kväll. Därför sparar jag strykningen till en regnig dag och läser i stället. Jag är knappt halvvägs i Liza Marklunds senaste roman, en märklig historia, minst sagt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 29 april 2019: Plötslig arbetsdag

 1. Jag tror det är väldigt bra för kropp och knopp nu när det börjar vara lite väder som man kan vara ute och arbeta i, det sätter fart på endorfinerna och ens välmående 🙂

  Egentligen tycker jag inte om regn, men nu skulle det verkligen behöva komma rejält av den varan. Då får du stryka också 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaaa, jag känner att jag mår bra av att vara utomhus – jag är ju inne så mycket på kontoret, där klimatgardinerna på utsidan åker ner så snart solen kommer runt hörnet. Då blir det mörkt och kallt på kontoret.

   Det ska visst komma regn idag, men vad värre är är att jag ser en snöflinga i appen på torsdag. 😳 Då stryker jag garanterat – efter jobbet, förstås. Jag ska ju jobba två dar till den här veckan förutom idag när jag jobbar hemifrån – och svarar på en kommentar när jag har förmiddagsrast 🙂

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.