Onsdagen den 10 april 2019: Behövas, april, april!


 Kära dagbok…

Det är märkligt hur det kan svänga. Hur en kan känna sig på topp och behövd ena stunden för att nästa stund få svart på vitt att vissa saker en gör är lite… förgäves. Onödiga. I morse frukosterade jag med ”mina pojkar” vid köksbordet. Den ene sökte så tydligt mitt sällskap, dock av lite oklara skäl. Närhet, kanske. Han trivdes och spann och medan jag läste min bok på gång och åt småpratade jag med honom och klappade lite på honom. Den andre för att jag väckte och för att jag såg till att frukost åts och att vi båda kom iväg i tid. Praktiskt. Att vara behövd behöver (!) vi nog känna lite av var och en. När jag bodde ensam var jag mindre behövd av dem jag bor med nu, men mer behövd av min mamma. Sen gick mamma bort och den självklara kärleken mellan mor och barn fanns inte längre. Jag är emellertid så tacksam att jag fick uppleva den – även om den kärleken varken var okomplicerad eller ovillkorad.

Katten Lucifer ligger nära boken på köksbordet

Lucifer behövde nog närhet…

∼ ♦ ∼

”April, april!

Snö på utebord den 10 april 2019

April, april! säger vädret.

tycks vädret säga åt oss. I lördags var det så varmt att en hade kunnat vistas utomhus i bara en tröja. De senaste dagarna har det varit vinter igen. Temperaturen ligger runt nollan eller strax under, men vindarna är starka och nordliga och gör att det känns som om det är neråt en sex, sju minusgrader. I morse när jag traskade förbi en av pubarna fem minuter från mitt hem som har sin uteservering på trottoaren var det med tungt hjärta jag stannade och för att fota. Pubens nya utemöbler var täckta av… snö…

Jag fryser och tänker på att Slottsträdgården får stå orörd. Nu var ju Anna och hennes snälla mamma där och krattade häromveckan, men det borde snart vara dags att sätta potatis och kanske annat i jorden…

∼ ♦ ∼

Jag jobbar på. Jobbar på med jobbet och med livet. Försöker hämta kraft i dem som ger energi, men också att inte suga för mycket kraft ur dessa… klippor i min tillvaro. Klipporna liksom även mina verktyg börjar bli slitna. Jag är så rädd att nåt ska gå… itu. Det går inte att sudda ut mammas undran om jag verkligen klarar av det här. Orden mal sönder mig, krossar mig och mamma finns inte längre här att ventilera med.

Då vänder jag mig till dem som behöver mig allra närmast, dem jag ger mat och tömmer toaletterna åt, dem jag leker med, klappar och pratar med: familjen Katt. De svarar med sin värme och sitt spinnande.

∼ ♦ ∼

I morgon firar vi ett aprilbarn som är mig mycket kärt. Ett paket är utlovat till morgonen och resterande till kvällen.

Paket med guldrosett

Det blir ett paket till morgonen.

∼ ♦ ∼

PS Tack A för att du finns för mig!


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 10 april 2019: Behövas, april, april!

  1. Mösstanten skriver:

    Behövd av någon, det behöver vi vara och vi behöver någon. Väldigt floskulöst ser detta ut som, men det är sant i alla fall.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.