Onsdagen den 10 april och torsdagen den 11 april 2019: Firanden och prövningar – eller i omvänd ordning


 Kära dagbok…

Anna

Anna en het sommardag 2018 framför en fläkt på ett hotell i Stockholm.

Idag är det Annas födelsedag. Detta med att fira har vi… diskuterat. Och nej. Varken jag eller Anna tycker att det behöver firas just exakt rätt datum. Det som alltid har varit är inte alltid längre. Jag har till exempel inga föräldrar, syskon eller barn, så för mig blir det nåt litet firande senare i månaden. För Annas del blir det desto fler firanden framöver, det är många som tycker om Anna och hon är mycket väl värd att firas och visas uppskattning. Men vissa firanden kan nog mer liknas vid prövningar för Anna. Som i morse när jag, strax efter klockan sex, kraxade fram ett ”Ja må hon leeevaaaa…” och överräckte en liten present och ett kort från oss som bor i Main Street-lägenheten för tillfället. Det är tur att Anna har små (och väldigt söta) öron, alltså. Jag hoppas att paketets innehåll gladde mottagaren och att dan för födelsedagsbarnets del inte innehåller fler prövningar utan mest firanden och positiva ting.

Vi brukar inte lägga ut bilder på varandra på sociala medier så ofta längre, men ovan är en av mina favoritbilder på Anna, tagen i somras.

Grattis på födelsedagen, Anna! Det blir fler paket i kväll!

∼ ♦ ∼

Annars startade den här dan som vanligt med kattsång. Konserten utanför sovrummet började vid 4.30-tiden och jag gav strax upp sömnen för att utfodra De Hungrigas Skara. Ja, detta är en prövning när det sker så gott som varje morgon. Endast två morgnar på nån vecka har vi fått sova tills vi själva behövt gå upp.

Lucifer närbild

En för tillfället tyst sångfågel, a k a Lucifer.

 

Lapp Hoppas det går bra idag

En förhoppning om en bra dag från mig till nån annan.

I morse la jag mig igen och slumrade till innan Anna klev upp. När en jobbar i vården spelar det ingen roll att en har födelsedag – börjar en jobba tidigt så är det bara att kliva upp i ottan. Jag kom nån halvtimme efter och hade min egen ”konsert” samt paketöverlämning innan jag satte mig vid kattpottorna för att tömma dem. Ibland känner jag mig lite som Askungen, fast jag krafsar ju inte aska utan skit och jag är ju varken nån ung flicka eller styvbarn, jag är ju den elaka styvmodern. Det är en prövning att ha stämpeln tatueringen Elak i pannan, för det spelar ingen roll vad jag gör. Den sitter där jag har satt den. Sen finns det stråk av omtanke även i mig. Vi var nämligen flera som skulle utsättas för prövning idag. Jag hoppas att det gick bra för alla. Själv tog jag tag i en jobbig grej på jobbet med en av cheferna direkt efter morgonmötet. Visst misslyckas jag ibland, men rak kommunikation är jag rätt bra på – när det gäller väsentligheter och inte trams.

På tal om trams och flams hade Anna köpt lite skojsligheter till familjen Katt igår. Det var väl mest Tisslingarna som var intresserade. Jisses vilken rolig show jag bevistade när jag åt mina kvällsmackor!


Mamma Mini roade sig med andra saker igår.
En tom kartong i vilken det har stått kakburkar var perfekt att ligga och sova i, tyckte hon.

Mini sover i kakkartong

En perfekt kartong att sova i, tyckte Mini.


Lite senare blev lilla Citrus trött på leken med den rosa grejen. 
Hon slocknade som ett ljus i min skrivbordsstol och jag fick försiktigt putta upp henne så hon inte ramlade ur. Mini sökte mitt sällskap och vi tittade på brittiska antikviteter och hus på landet på TV samt blev borstade (en av oss borstade den andra) i bästefåtöljen innan det var dags för mig att åka och hämta hem sambon i bil från jobbet.

∼ ♦ ∼

Det var en två, tre minusgrader i morse, men solen tittade fram då och då under dagen och höjde temperaturen till två (2) grader plus. Några flingor snö föll emellertid runt lunchtid. Min arbetsdag bestod av endast ett möte och mest jobb med nyhetsbrevet. Jag petade lite i en kommunikationsplan och på intranätet också. Typ sedvanligt jobb. Ingen dag som sticker ut så jag behöver varken firas eller prövas. Men en i familjen prövade nåt nytt idag. Jag var ensam till frukost i morse. Den pojke som brukar söka mitt sällskap hade hittat ett annat ställe att mysa på – min bästefåtölj.

∼ ♦ ∼

I kväll firade vi inte med nån stor middag, men Anna hade gjort en kaka/tårta som hon kunde äta med gott samvete och även bjuda sin snälla mamma och L på. Och oss andra firare. Jag har i stället för födelsedagsmiddag beställt delikatesspåse för två med skaldjur från Korgtassen åt oss till i morgon kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 10 april och torsdagen den 11 april 2019: Firanden och prövningar – eller i omvänd ordning

 1. Mösstanten skriver:

  Ja kallt blev det, men det ska bli varmare framöver. Skaldjur som födelsedagsmiddag skulle jag inte säga nej till. Hoppas att det blir en fin firning.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Skitkallt här och även nu mitt på dagen.
   Ja det blir ju bara lite gott som jag har beställt, ingen direkt firning mer från mig. Men smarrigt ska det bli!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.