Tisdagen den 9 april 2019: Bort nåt vad oro är…


 Kära dagbok…

Pelargon på jobbet

Min jobbpelargon får illustrera mitt uppvaknande ur orosbubblan igår kväll.

Det var sannerligen ingen bra dag igår. Men jag använde de verktyg som stod till buds. Framåt kvällen släppte greppet om hjärtat och jag kunde andas och tänka och känna normalt igen. Det läskiga var bara att det som löste knuten var en olycka. Jag skrev bara helt kort om den i slutet av gårdagens inlägg, för jag var så trött och lite chockad. Det som hände var att jag erbjöd mig att gå och handla eftersom det behövdes medhavd matsäck för somliga idag. Dessutom behövde jag själv bröd som inte var mögligt. Jag gick ut bakvägen från huset och strax innan jag skulle korsa Main Street dök en cyklist upp framför en bil. Det blir ett speciellt, oförglömligt ljud när en bil och en cyklist träffas plåt mot kropp. Då vaknade jag till och mitt fokus hamnade i stället på dem som drabbades värre än jag. Som tur var uppstod inte blodvite – då hade jag svimmat – och cyklisten var kontaktbar. Nån ringde ambulans och polisen kom och… nu hoppas jag bara att cyklisten inte var svårt skadad. Bilisten var chockad, förstås, men som jag ser det trodde cyklisten, som så många andra på sånt fordon här i stan, att h*n har nio liv. Att bara korsa en gata utan att se sig för kan få mindre bra konsekvenser för den som sitter på ett oskyddat fordon. Självklart lägger jag inte ut nån bild från olyckan – jag fotade naturligtvis inte. I stället får min blommande pelargon på jobbet illustrera det uppvaknande ur orosbubblan jag fick igår kväll. Då, när jag såg andra som hade det värre än jag själv, släppte min oro.

∼ ♦ ∼

Biljett till Magnus Carlsson Från Barbados till Gamla Stan

På skärtorsdagen åker vi till Stockholm för att lyssna på Magnus Carlsson!

Det blev åter en kall dag idag. Lördagens vårväder har blåst bort. Vindarna är nordliga och jag skulle helst vilja gömma mig under en filt och läsa böcker och dricka varm choklad. Men det är också ganska OK att jobba. Jag gillar mitt jobb, trots viss oro. Idag har jag jobbat med nyhetsbrevet som efter fredagens utgivning gör uppehåll i två veckor. Vidare har jag deltagit i ett par möten, skrivit, avrapporterat, tyckt till etc. Och nästa vecka ska jag ha medarbetarsamtal. Det är nog bra.

Nästa vecka är det också påskvecka och jag ser fram emot inte bara fem lediga dar då utan även roliga aktiviteter. På skärtorsdagen ska vi till Stockholm för jag fick en konsertbiljett av Anna i julklapp förra året. I samband med detta har Anna också gett oss sin gratisnatt på hotell som hon fått som medlem, så vi sover kvar till långfredagen. Påskdagen har jag bokat in oss på påskbuffé på Odinsborg som öppnar i renoverat skick. Jag tänkte att det vore skönt för oss att inte stå vid spisen hela den här långhelgen utan att vi också får sätta oss vid dukat bord. Det är några av de saker som jag har att se fram emot.

Familjen Katt får förstås stanna hemma och får mänskligt sällskap under hela vår bortavaro. Det känns tryggt och skönt!

 

Hårbollspya

Tack för maten! Eller dåligt borstad av mammorna..?

Det är en del pyssel med katterna. Nej, det är inte så att jag klagar, men i morse var det sång vid fyratiden igen efter två tysta morgnar. Anna fick nog först och gick upp och serverade frukost. När jag sen klev upp hittade jag ett tack på en av klösbrädorna i form av en hårbollsspya. Nä, en får inte vara kackelmagad när en har katt. Och innekatter måste också kräkas hårbollar precis som utekatter gör. Fast innekatter gör det förstås inomhus. Vi skulle behöva borsta katterna mer än vad vi gör och det är ett dåligt samvete hos mig. Samtidigt kliar det mycket i näsa och ögon när jag borstar och jag är lite rädd att bli allergisk.

∼ ♦ ∼

Lucifer i köksfönstret

Lucifer Väktaren.

Dagarna rasslar på och snart är det födelsedagar bland oss som bor på Main Street. Den första har vi den här veckan, den andra ett par veckor senare. Ingen av oss fyller jämna år. Firad blir den som förtjänar det. Jag väljer att fira såväl Anna som mig själv. För även om jag inte fyller jämnt är dagen jag föddes en dag när mina föräldrar blev lyckliga – det har de sagt till mig i alla fall. Så egentligen är det väl Marita och Carl-Erik jag firar när min dag kommer. Jag saknar dem otroligt mycket vissa dar, även om vi inte hade nån okomplicerad relation genom åren. Ibland fnissar jag lite för mig själv när jag ser familjen Katt och undrar vad mina föräldrar hade tyckte om trion. Mamma var rädd för katter, fast hon sa att hon var allergisk och pappa försökte skydda sin fru från vilddjuren när de gjorde intrång i vår trädgård – med vattenslang. I morse såg jag Lucifer som en väktare i stället där han satt i köksfönstret och spanade ut över lägenheten!

∼ ♦ ∼

Bokbyte blev det idag, från en Norrköpingsk seriemördare till kanadensiska mord. Idag hoppade jag raskt vidare till den tredje av de fyra böckerna i förra veckans bokpaket från Bokus. Även Louise Penny är en favoritförfattare!

Böckerna Broder Jakob och Det vackra mysteriet

Bokbyte från Norrköpingsk seriemördare till kanadensiska mord blev det idag.

∼ ♦ ∼

På hemvägen köpte jag med mig 1,5 kilo potatis till mänskligheten. För egen del äter jag smörgås med kaffe till kvällsmat. Planerna för kvällen är små. Jag tänkte kolla på GW:s mord, stryka jeans och kanske bläddra i Antiktidningen som kom idag. Jag är tacksam att jag mår bättre och även om Duktiga Annika nästan gav mig hjärtsnörp på seneftermiddagen blev jag glad över det. Tänk, jag kände att jag levde och nåt av oron var borta.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 9 april 2019: Bort nåt vad oro är…

 1. FEM skriver:

  Ofyy, så otäckt med cykelolyckan!!! Hoppas att allt gick bra där.
  I morse var det verkligen snorhalt på vägarna här och det var tur att jag inte hade bytt däck än. Det larmades på trafikradion hela tiden om bilar som sladdat i diken och in i räcken. På Fornåsavägen låg det två stycken krockade bilar i varsitt dike och räddningstjänsten var där med blåljusen. Hoppas att det gick bra för dem som satt i, men bilarna var skapligt ihopknycklade i fronterna. Usch o fyy!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men usch så otäckt med bilarna! Du måste lova att köra försiktigt, så att vi kan fira vårt 50-årsjubileum skadefria och friska nästa år!!!
   Jag ska till verkstan – och däckhotellet – på min födelsedag för att få hjulen skiftade, så det är ett tag till.

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Ja, jag kör försiktigt. Men jag vet ju inte hur andra kör… tyvärr.

  Vi får planera för vårt 50-årsfirande så småningom. Det måste nog bli nåt alldeles särskilt då, eller hur?

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.