Tisdagen den 26 mars 2019: Kristallkronesvingande dag i Stenfågelns liv


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan gungar i kristallkronan

Jag den här dagen…

Idag har det känts som om jag har svingat mig i kristallkronor – eller lianer. Jag har knappt hunnit tänka, det har varit saker hela tiden. Och det är ju bra för Stenfågeln att slippa tänka, bara vara och jaga på. Glad i hjärtat blev jag ändå av två personer redan i morse, så vissa känslor tillåter jag mig att ha. Den ena har jag jobbat med tidigare, den andra är min kollega just nu. Människor som är glada redan på morgonen delar med sig av sin positivism och fyller en sån som mig med energi.

∼ ♦ ∼

Bakelittelefon

Varför har ett sånt stort företag som Telia ingen telefonsupport på helger?

Morgonen var kall och det var snö i luften. Hela dan har varit grå, så det har passat bra att jobba, jobba, jobba. Innan jag gick hemifrån tömde jag kattpottorna och diskmaskinen så att min sambo, som slutade två timmar tidigare än jag, slapp göra det när hon kom hem. Hon har i gengäld tvättstugan för det är dags för tvätt av sånt som behöver torktumlas.

Routern från Telia fungerar sen Anna ringde om den igår. Men det är anmärkningsvärt att ett sånt stort företag som Telia inte har nån öppen telefonsupport på helger. Hur ska en kunna gå in på deras webbplats om det är internetuppkopplingen som krånglar? Och varför ska användare tvinga skapa konton i sociala medier för att få kontakt? Telia kanske borde anställa folk som jobbar med support på helger i stället för folk som ”dammsuger” sociala medier efter texter som handlar om Telia… Eftersom jag själv jobbar på en IT-avdelning vet jag hur viktigt det är att sätta användarna främst, inte omvärldsbevakning.

Arbetsdagen har inneburit två möten, minnesantecknande och jobb med diverse olika texter, kommunikationsplanering och översättningsbeställning. Jag har som sagt svingat mig i kristallkronan mellan synnerligen divergerande arbetsuppgifter. Och det är just det jag gillar mest med mitt jobb.

∼ ♦ ∼

Lucifer i skafferiet

I skafferiet trivs han, Katten Överallt Lucifer.

Med katterna är det bra. Anna lyckades borsta och klippa bort en tova på Lucifer igår. Han är fortfarande Katten Överallt. I morse låg han på vakt utanför badrummet. Detta medförde att jag inte kunde komma in i skåpet i smatten där jag förvarar mina boxar med linser förrän katten hade bytt ställe.

Lucifer har blivit väldigt kvick på att hoppa in i skafferiet när vi öppnar dörren. Om vi då stänger dörren verkar han inte vilja komma ut. Där inne är det ju fullt av mat, men han tycks också ha snöat in lite på att ha Man Cave. Igår kväll hade han till exempel lagt sig under filten i skrivbordsstolen. Det gällde att känna efter innan en satte sig.

 

Citrus och gunghästen

Citrus vill leka med gunghästen. Jag vet inte om den vill leka med henne.

Mini, som nu har passerat mig i ålder eftersom ett kattår är mer än ett människoår, sover mest hela tiden. Hon kommer fortfarande gärna och lägger sig tätt intill när jag sitter i bästefåtöljen och hon får då och då sina galoppryck. Men, som sagt, hon sover mest. Citrus har varit mycket busig både igår kväll och i morse. Framför allt är den katten så himla nyfiken. Hon är mer som en liten hundvalp som vill vara med på allt en gör. I morse tyckte hon att min gamla gunghäst, snart 55 år gammal, var spännande. Min morfar gjorde den till mig när jag var liten. Tänk att den fortfarande är hel! Ja jag har så mycket saker, det kan jag inte argumentera bort, men jag har inga föräldrar, barn, syskon eller andra nära blodssläktingar i livet. Det har inte Stenfåglar.

∼ ♦ ∼

Stenfåglar har heller ingen lust eller önskan att vara syndabock eller den för tillfället trackade. Jag biter ifrån rätt så bra, utan stöd, och det går faktiskt över förväntan. Det tycks som om mitt nya jag chockar somliga, medan andra ännu inte har förstått. Men visst är Stenfågeln en alldeles utmärkt titel på en roman..? Kra, kra, kraaaa….

∼ ♦ ∼

Och för övrigt… Vi tittade på säsongsstarten av Vem bor här? igår. Ytlighets-TV, tycker säkert somliga. Andra tycker att det är rätt kul att kika in i okända människors spännande hem (det är liksom inga normala hem som visas utan de är tämligen exceptionella), men är rätt nöjda med sin ”nya” gäst-toa.

Röd matta på gästtoan

OBS! Vi har en ”ny” gäst-toa och den är jag nöjd med.

∼ ♦ ∼

Jag har varit och handlat och snart ska jag grilla korv (kalkon till mig, gris till Anna) till oss till kvällsmat medan Anna gör det sista i tvättstugan. Sen väntar en snabb promenad med Helvetesmonstret* och vattning av törstiga krukväxter.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 26 mars 2019: Kristallkronesvingande dag i Stenfågelns liv

 1. Telia Sverige skriver:

  Hej!
  Skönt att det fungerar för er nu! 🙂

  Vi har valt att enbart ha kundservice via chatt, e-post och sociala medier på helgerna.
  Givetvis vill vi inte tvinga någon att skaffa konto på Facebook eller Twitter, men många kunder uppskattar att de kan få snabb hjälp den vägen också.

  Vill man hellre skicka e-post eller chatta via vår hemsida går det givetvis utmärkt. Det kan man ju göra via mobilen även om internet i hemmet inte fungerar.

  Jag lovar att framföra dina önskemål kring telefoningång på helgerna igen dock.

  Ha en fortsatt fin dag nu!

  /Lisa, Telia Kundservice

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var en märklig historia som började med ett brev från er på Telia om att min sambo skulle flytta. Detta stämde inte alls med verkligheten och om jag får tycka bör ni verkligen undersöka och gå till botten med detta brevs ursprung etc,

   Det är bra med snabb hjälp via sociala medier, men det fungerar ju inte för alla eftersom alla inte har konton på Facebook eller Twitter. Att chatta och mejla via mobilen fungerar bäst för dem som har smartphone och abonnemang med surfmängd – annars gör det inte det. Detta innebär att ni stänger ute flera av era användare, framför allt äldre, skulle jag gissa.

   Nu har ju vi hemma både hängslen och livrem genom ytterligare en router och ett abonnemang från ett annat företag. Teliaroutern har vi fått via ett avtal som vår bostadsrättsförening har ordnat. Eftersom vi har en stor lägenhet och ibland är flera som surfar på tunga ställen har jag kört på Teliaroutern när jag t ex jobbar hemifrån.

   För mig är det självklart att ett företag av Telias storlek borde ha telefonsupport även på helgerna. Var är användartänket?

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Det finns en roman av Sven Delblanc som heter Stenfågel.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.