Tisdag kväll den 26 mars och onsdagen den 27 mars 2019: Allting har en ände, även tiden (men korven har två)


 Kära dagbok…

”Dä ä gött mä körv!

Kalkonkorv med bröd o tillbehör

Tisdagskvällsmat.

Så talade vi i Barndomsland. Jag hör fortfarande dialekten ringande i öronen och jag har ganska mycket kvar av den – framför allt när jag blir upprörd. Nu var jag inte särskilt upprörd igår kväll. Jag frös på hempromenaden, men när vi behövde saker från affären erbjöd jag mig att traska till Korgtassen. Anna hade ju tvättstugan och nån i familjen Katt hade lägligt släppt en liten plutt på sin toalettmatta. Bara att tvätta på, alltså. Märkligt nog frös jag inte alls när jag gick till affären.

Medan jag fixade maten – kors i taket! – gjorde Anna klart med tvätten. Nu äter jag ju inte korv av gris, utan det blev korv på kalkon som Anna hade köpt hem till mig tidigare. Medan korven puttrade och sprack i ugnen fick katterna kvällsmat och våra krukväxter vatten. Efter maten gick jag en snabb tur med Helvetesmonstret* eftersom det knastrade obehagligt under Tofflans toffla. Till sist blev det en stunds ro i bästefåtöljen med kaffe, Paddy**, min bok på gång och svensk underhållnings-TV som inte krävde större engagemang eller tankeverksamhet. Ja alltså trädgårdsprogrammet var intressant förstås även om jag tyckte att en del saker som visades upp var lite galna. Det andra programmets huvudpersoner inklusive programledaren ser likadana ut. Ja, ja, ensamma mammor sökte och fann i alla fall kärlek. Jag kunde inte låta bli att undra om kärleken överlever vardagen… Stupade i säng vid 22-tiden och sov nästan hela natten – som vanligt några korta uppvaknanden – ända tills mobillarmet tillrade igång klockan 6.15 i morse. Jag brukar alltid vakna tidigare, så jag var rätt förvånad och lite stressad.

∼ ♦ ∼

Gustavianum sett från St Eriks torg

Sommartid?

Idag skulle det bli inte så mycket sol, men en varm dag. Det var faktiskt ganska soligt när jag gick till jobbet. Under förmiddagen mulnade det på och morgonens blåa himmel blev grå.

 

Och i helgen blir det sommartid! Vi flyttar alltså fram klockan en timme. Jag tycker det här är trams och jag vet att det har diskuterats en ändring. Därför blev jag så glad när jag googlade på detta och fann att det kanske snart är slut med detta fram-och-tillbakavridande av våra klockor.

Så här ligger det till:

Förslaget om att sluta ställa om tiden två gånger om året har röstats igenom i EU-parlamentet i Strasbourg. Men innan det slår igenom måste Marita Ulvskog, som har lett arbetet med lagändringen, förhandla med medlemsländerna i Europarådet. Om det blir det som EU-parlamentet har beslutat får länderna snart en och samma tid året runt.

Sverige och de andra länderna får själva välja vilken tid det ska bli. De länder som väljer sommartid året runt har sin slutgiltiga tidsomställning i mars 2021. De länder som väljer vintertid ställer om sina klockor en sista gång i oktober 2021. Besluten om tidsomställningen ska ha fattats minst sex månader före den sista omställningen, så det är därför ”det tar lite tid”.

∼ ♦ ∼

Min arbetsdag igår var rolig och omväxlande. Arbetsdagen idag innebar i princip enbart jobb med veckans nyhetsbrev. Även om det inte är nåt stort nyhetsbrev tar det också sin lilla tid att ställa samman. Jag skrev texter och jagade underlag. Det blev lite halvpanik när det visade sig att en notis fick utgå. Jakten på en nyhet är emellertid riktigt spännande. Sen ska jag hitta en lämplig bild till det hela och sist men inte minst skriva en lockande ingress och en trevlig avslutning.

Bok och penna som har skrivit ett hjärta

Att göra nyhetsbrev är både halvpanikskapande och spännande. Jag gillar det!

∼ ♦ ∼

Familjen Katt består, som jag nog har förmedlat, av tre väldigt olika individer. Lucifer leker herre på täppan och sitter gärna högst upp på klätterställningen på balkongen och spanar på fåglar. Mini ligger mest ihoprullad i min skrivbordsstol och halv- eller helsover. Citrus gillar farfarsfåtöljen och på den ligger numera en rentvättad leopardfilt. Såväl katt som filt passar utmärkt i vårt Djungelrum.

∼ ♦ ∼

Idag kände jag för att belöna mig. Därför beställde jag fyra böcker från Bokus, där jag fick tio procents rabatt efter att ha besvarat en enkät för lite sedan. Den här fyrklövern blev det:

Anna Janssons bok Mitt hjärta är dittEmelie Schepps bok Broder JakobLouise Pennys bok Det vackra mysterietMary Adkins bok När du läser det här


Sen var det ju vår idag
och vi firade det genom att… poppa. Mer om det kommer i morgon!

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = katternas namn på dammsugaren
**Paddy = min surfplatta


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 26 mars och onsdagen den 27 mars 2019: Allting har en ände, även tiden (men korven har två)

 1. Agneta skriver:

  Åh, jag läser precis ”Mitt hjärta är ditt” , och ska sedan slänga mig över ”Broder Jakob”😃.
  Jag ser väldigt mycket fram emot att slippa ställa om klockor fram och tillbaka, jag blir lika arg varje gång jag ska jäklas med det..!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Härligt med böckerna! Jag har varit så sugen på dessa sen jag visste att de skulle komma ut. 😁
   Louise Pennys böcker om kommissarie Gamache rekommenderar jag varmt.
   Sommartid är ett gissel, särskilt för dem som börjar tidigt… 🧐

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Att ställa om klockan till sommartid tycker jag inte om. Normaltid hela året, tack!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.