Söndagen den 24 mars och våffeldagen 2019: Varmt och gott


 Kära dagbok…

Söndagen flöt på bättre än den började, med tanke på gårdagens inlägg. Jag grejade lite hemma och hann även sitta en stund på ballen* med katterna. Lucifer och Mini är riktiga soldyrkare. Lilla Citrus, som enligt Anna tidigare älskade att vara på balkongen, är inte längre lika intresserad. Kanske saknar hon Fänrikens stora balkongyta. Vi har ju en ganska liten och ordinär balkong. Skönt nog är den inglasad. Det gör att där är riktigt varmt och gott i solen redan så här års.


Jag läste ut den ångestframkallande boken.
Den fick mig att må mycket dåligt, men den gav mig också en hel del insikter som var bra för mig. Boken fick mig att tänka till om sammanhang. Jag insåg plötsligt att människor inte förstår hur jag tänker, men också att jag är väldigt hård mot mig själv. Teflonet måste underhållas och jag kan inte ta åt mig av världens alla elakheter. Stenfågeln är fortfarande mjuk på insidan. Men jag kan säga ifrån och ifrågasätta när jag tycker att saker inte är OK.

Citat ur Havsmannen om sammanhang

Citat ur Havsmannen.

 

Böckerna Havsmannen och En osynlig

Bokbyte från en ångestframkallande bok till en historisk deckare om ett barnamord.

Nu har jag börjat läsa en historisk deckare (utspelar sig i dåtid) som jag fyndade i pocket för en tia på Myrorna för en månad sen. Det är ganska sjukt egentligen att jag gillar att läsa så mycket om mord och otäcksheter. Men det handlar om att jag är intresserad av gåtans lösning och hur det kan komma sig att vissa människor inte har de spärrar som jag själv har, inte att jag har några hemliga lustar att ta folk av daga.

Tiden går så fort och jag börjar inse att det snart blir mindre tid för läsning – och mer tid för uteliv och trädgårdsskötsel. Vi pratade om det igår kväll och vi är nog båda lite spända Anna och jag. Den här säsongen ska vi ju mera ”hjälpa till”. Hur det blir i framtiden vet vi inte. Jag vet ingenting om framtiden, jag vet bara att jag har varit naiv när det gäller vissa föreställningar och att det måste bli annorlunda. Annars hamnar jag bland de 1 199 andra i statistiken, för så här kan jag inte ha det.

När Anna hade slutat jobba igår eftermiddag åkte jag och Clark Kent** och hämtade henne. Sen for vi ut på landet för att träffa farbror Bosse (Annas pappa) som hade fyllt år. Annas syrra anslöt också. Vi blev bjudna på gott kokkaffe och jordgubbstårta. Det var en ganska blåsig dag, men inomhus var det varmt och gott på många sätt. Till skillnad från somliga föraktar jag inte den värmen. Vi blev sittande nästan ända till middagsdags. Då for vi tillbaka hemåt och Anna bjöd på söndagsmiddag på Phil’s burger. Och som av en händelse träffade vi en gemensam bekant tillika en av mina äldsta vänner från Uppsala (hon bor inte kvar här längre dock). Det var så himla roligt att ses igen och jag lämnade mitt mobilnummer eftersom vännen med sambo snart ska ha en hotellhelg här i stan. Sen hittade jag henne på Instagram så nu följer vi varandra där.


Vi avslutade vår söndagskväll 
med lite prat, lite TV och lite glass för min del, medan Syster och Bror Katt snusade i min skrivbordsstol. Teliaroutern var fortfarande paj, så det varinte så stor idé att jag satt vid skrivbordet nämligen. Idag har Anna ringt Telia och nu funkar routern.

Citrus och Lucifer i skrivbordsstolen

Syster och bror snusade tillsammans.

∼ ♦ ∼

Domkyrkotornen, sedda från St Eriks torg, mot grå himmel

Domkyrkotornen, här sedda från S:t Eriks torg på min väg till jobbet, stod kvar i morse.

I morse var det kyligare, men jag iklädde mig tröja och jacka och mina lättare gympadojor. Jag hann väl knappt in på jobbet så började det snöa. Tack och lov slutade det ganska snart och sen tittade solen fram. Det blev inte lika varmt som igår.

Vid mina först tre kontakter med människor på jobbet vinnlade jag mig om att hälsa och säga nånting positivt. Jag hade mött Stora farbrorn med Stora hunden på vägen och det är som sagt ett gott tecken. Stora farbrorn hälsar alltid och önskar mig en bra dag. Jag känner mig sedd, helt enkelt.

Jag hade jobb att ta tag i genast. Först ut gjorde jag en genomgång av några texter, ventilerade en del tankar om översättningar, gjorde en dagordning och jobbade med ett uppslag till nyhetsbrevet. Jag ringde ett samtal och fick inte kontakt. Inom rimlig tid ringde personen tillbaka till mig och jag blev glatt överraskad av den snabba återkopplingen på mitt ärende som avslutades med en kort mejlväxling. Efter lunch hade jag dagens andra möte där jag är såväl sammankallande som ordförande och protokollförare. Sen var det plötsligt dags att gå hem.

∼ ♦ ∼

Det är våffeldagen idag och även om vi ska dra ner på firandet av Dagar bestämde vi att äta våfflor tillsammans i kväll. Var sin smet, förstås. För min del blev det sex (6) våfflor med sylt och grädde. I skrivande stund mår jag rätt illa… Jag har också bokat påskbuffé på Odinsborg till Anna och mig en av påskdagarna. Ibland, ska jag erkänna, är det lite tradigt att äta sitt huvudmål ur en plast- eller pappbytta, med plastbestick.

Våffla med grädde och sylt

Den här och fem (5) till blev det.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis nåt som gör mig glad på riktigt: En person som betyder mycket för mig har kommit igång med sitt skrivande. Det gillar jag!

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 24 mars och våffeldagen 2019: Varmt och gott

 1. Mösstanten skriver:

  Carl Johan Wallgren borde jag läsa mer av. Jag har bara läst Kunzelmannboken.

  Gilla

 2. Det blev inga våfflor för mig, men det lät gott och ser gott ut !

  Hamburgare och tårtkalas, mycket gott ni hann med.

  Skönt med inglasad balkong, både för katterna och er gissar jag 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag åt alldeles för många våfflor igår, men tårta och halloumiburgare åt jag i söndags.
   Jätteskönt med glaset! Det går att sitta där redan nu och vi kan släppa ut katterna utan att oroa oss. Det enda som är trist är att vi ju inte kan öppna sen när det blir jättevarmt – vi vill ju inte att katterna ska få för sig att kasta sig ut ifall de får sen på en fågel eller nåt i träden utanför… 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.