Fredag kväll den 1 mars och lördagen den 2 mars 2019: Prydhet och kaffe vid Slottet


 Kära dagbok…

När middagens manliga deltagare dragit sig tillbaka igår kväll gjorde även jag det. Kvällen blev en mix av läsning (bokbyte från en pappa med dubbelliv till en kvinna som levt kändisliv), Wordfeudspelande och TV-tittning. Jorå, båda två höll vi oss vakna så att vi kunde se Tyst vittne, men för min del var det knappt. Efter programmet blev det tandborstning och god natt. Kanske var jag så pigg på fredagskvällen på grund av…

 • den trevliga och goda middagen
 • elefanten i rummet och Lucifer
 • pryda Wordfeud
 • att Minihöll koll på mig?

Vem vet, inte du, vem vet inte jag för att citera Lisa den Visa. Och när fredagen gled över i lördag sov jag. Hårt.

∼ ♦ ∼

Boken Red Carpet Blues och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Idag blev det lite sovmorgon. Min första lediga dag den här veckan inleddes på vanligt sätt, det vill säga med en bok och kaffe på sängen. Boken är riktigt snuskig och jag rodnar eftersom jag vet att jag har lånat den av Annas snälla mamma – och hon har läst boken. Här är det visst jag och inte Wordfeud som är pryd…

Vi diskuterade lite fram och tillbaka planerna för dagen. Till sist blev det bestämt att Anna skulle traska iväg till Kvarnen och hämta sitt paket och handla till middagen, medan jag skulle ge katterna lite mer mat och fixa nytt kaffe till en termos med mera för en utflykt till Slottet. Vi kände att vi ville åka dit och kolla läget. Idag hade vi tur, för på förmiddagen och mitt på dagen var det soligt. Sen mulnade det på och i kväll och i natt och i morgon ska det snöa. Då kan vi göra andra saker inomhus, som till exempel greja med gamla foton, riva bland släkthemligheter, stryka, skrapa bort tejp från Annas vitrinskåpsdörrar med mera.

Himlen var blå och solen värmde i lä, men vinden var nordlig. Vi tittade lite trädgården, men kom fram till att det inte just fanns nåt att göra idag – det är lite tidigt än. Inne i stugan Slottet var det också svalt. Vi plockade ut var sin stol och ställde mot stugväggen slottsväggen och så fikade, vi helt enkelt. Diskuterade lite hur högt vi ska lägga ribban – inte för högt eftersom detta med Slottet och Slottsträdgården är på prov en säsong. Fokus blir därför på trädgården och sen att ta tag i det mest akuta underhåll som behövs av huset. Där får vi liksom ha en dialog med Slottsfrun och Slottsherrn. Men jag ser så fram emot att få vara utomhus i vår och sommar. Förra sommarens lägenhetsvistelse var inte precis den semester jag hade drömt om.

(Som vanligt – och även för de första bilderna i inlägget – gäller att klicka på bilderna för att kunna se dem större och i bildspel samt läsa hela bildtexterna. Klicka också på en bild för att kommentera den.)


Uppfyllda av frisk luft och ljus 
orkade vi åka till Nya Willys och handla lite extra gott till kvällen. Anna sköter aftonens matlagning medan jag ska ta ett varv med Helvetsmonstret*. I kväll är vi tre människor och tre katter som väl bänkar oss för att se Melodifestivalens andra chans. Tur att det är en brittisk deckare efter detta elände.

∼ ♦ ∼

Men vänta nu… Ingen helgfika utan nåt gott till kaffet, eller hur?! Jag fick återfall för Anna hade köpte Ballerina chokladboll. Räcker långnäsa åt vännen FEM! 😛

Dagens kaka intogs utomhus, i vårsolen…

Ballerina chokladboll

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = dammsugaren, enligt familjen Katt


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 1 mars och lördagen den 2 mars 2019: Prydhet och kaffe vid Slottet

 1. Mösstanten skriver:

  Det ser så förskräckligt skönt ut vid slottet. Såna stunder är värda så mycket.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja vi hade tur igår med solen och att vi hittade lä mot väggen. Det blåste nordliga vindar. Och i natt började det snöa här. Det har snöat hela dan, så vi har gått i ide till dess att vi måste ta oss ut i morrn och gå till jobb och och skola.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.