Ett vitt vin: Cono Sur Chardonnay 2018


Ett inlägg om ett vin.


Cono Sur Chardonnay 2018

Fruktigt, friskt och svalt chardonnayvin.

På fredagar är en rätt trött i skallen. Då passar det bra med mat som inte är för tung – och gärna ett vin av den lättare sorten till maten.

Anna bjöd på laxsida och potatisklyftor och hade köpt en flaska Cono Sur Chardonnay 2018. Vinet blev hastigt, men väl kylt i frysen. Sånt gillas!

Det här ett ekologiskt vin från Chile. Priset för en flaska är 89 kronor. Systembolaget rekommenderar att det serveras kylt till mellan åtta och tio grader och till fiskrätter eller skaldjur. Detta efterföljdes alltså.

 

Vidare kan en läsa följande på Systemets webbplats om vinets smak och doft:

”Mycket fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon, persika och lime. […] Mycket fruktig, ungdomlig doft med inslag av ananas, persika, päron och citrus.

Vinet var verkligen mycket fruktigt och jag kände tydligt smaken av päron, men även citrus. Det var svalt, friskt, torrt och lättdrucket till den lite feta fisken.

Toffelomdömet blir högt. Det här är ett prisvärt vitt vin.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.