Ett vitt vin/nyårsvinet: Masi Masianco 2017


Ett inlägg om ett vin.


Masi Masianco 2017

Fruktigt och knastrande torrt nyårsvin.

Till vår digra nyårssupé hade vi valt genomgående fisk och skaldjur – förutom desserten, förstås. Och till skaldjur funkar inte rött vin. Jag gav mig ut på jakt efter ett par vita viner strax före nyår. Två flaskor fick följa med hem – ifall den vi öppnade till supén inte föll oss på läppen hade vi ett alternativ. Nu blev det emellertid så att vi endast öppnade en flaska Masi Masicanco 2017.

Nä, jag är inte bra på vita viner alls, men detta är ett italienskt vin och det är mycket torrt. Enligt Systembolaget passar det till såväl fisk som sällskapsdryck. Det senare brukar göra att varningsklockor ringer hos mig. Men jag tänkte att vinet skulle passa till flera olika sorters fisk och skaldjur – löjrom, laxpaté, hummer och räkor – så då borde ett lättare vin passa. Jag betalade 99 kronor för flaskan och den kylde jag ordentligt på balkongen under flera dar.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig smak med inslag av gråpäron, melon och citrusskal. […] Fruktig doft med inslag av gråpäron, nektarin och citron.

Jag tyckte att vinet i sin fruktighet blev en bra partner till matens sälta. Det kändes friskt och lätt och en blev varken tung i huvudet eller övermätt. Vinet har en tydlig smak av citrus och det är härligt, knastrande torrt. Kort sagt: det här är ett vin jag köper igen.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.