Ett rött vin: Cafaggio Chianti Classico 2015


Ett inlägg om ett vin.


 

Cafaggio Chianti Classico 2015

Ett lätt chiantivin.

Lediga dagar och lite sjukdom innebär att en svävar ut en del vad gäller mat och dryck. Eller, jag kan ju faktiskt bara tala för mig själv. Jag gör det. Till nyårsdags-middagen hyfsade vi den syndiga flaskan vin, så när vi lite senare på kvällen dukade upp ostar som Stilton, Gruyère, Blå Castello, Gorgonzola med flera, kex, druvor och färsk ananas fick vi plocka fram en ny flaska ur vinskåpet.

Jag valde ett ganska nyinköpt, lätt chiantivin, Cafaggio Chianti Classico 2015. Vinet kostar 169 kronor. Systembolaget rekommenderar att det serveras till lammkött eller nötkött, vi valde som så ofta ostar.

 

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, nötter, lingon, choklad, kanel och örter.  […] Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kanel, choklad, nötter, pomerans och örter.

Jag tyckte att vinet var något lite kryddigt, men att det också var lite syrligt. Kan det det ha varit lingonsmaken? Det var så lätt som jag trodde, vilket är bra när en är sänkt av ett virus – en vill inte ha för tungt vin och riskera huvudvärk också då. I övrigt var det väl ett vin som kanske hade passat bättre till en krämig pastarätt. Detta innebär att jag nog tänker ge det en ny chans.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.