Svea-dagen 2019: Ordning på dagarna, men resten är som det är


 Kära dagbok…

Me time bitmoji

Har försökt vila idag, men…

Ja jag har åkt på en riktig mancold. Jag är aldrig förkyld, men nog 17 blir jag det när jag har semester. Och det må så vara. Alltså, jag sjukskriver mig inte utan tar semester. Känner jag min kropp rätt blir den nämligen inte frisk till måndag igen när jag ska börja jobba. I såna fall är det bättre att jag sjukskriver mig då. Hålla på att försöka få tag i nån på husläkarmottagningen har jag slutat med. De ställer bara in i sista stund – ”doktorn är sjuk”, typ. Och doktorer är ju också människor. Bara att gilla läget för mig. Fast jag ogillar förstås att vara sjuk. Har försökt ta det lugnt idag. Läsa, vila, gosa med katterna. Men det är svårt när katthår, dammråttor och granbarr ligger i drivor. Så ja. Jag dammsög. Sen var jag i princip döende.

∼ ♦ ∼

Tomte har ramlat

Trubbel i paradiset..?

Tog en dusch och bestämde mig för att åka och handla. Faktum är att jag inte vågade vara hemma hos Läskiga tomtarna. Nu verkar det vara trubbel i paradiset, för den ena har legat ner två gånger med näsan i golvet medan den andra hånfullt ser på.

Katterna har varit lika slöa som jag idag. Fast jag började min dag långsamt med läsning och kaffe på sängen. Citrus började sin dag med att vila i min skrivbordsstol. Den är ett populärt tillhåll för katterna. Men trots förkylning och halsont och svettningar varvade med frossa är jag rastlös. Jag är verkligen inte den sjuka typen. Ja, det senare är förstås fri tolkning på.

Citrus i skrivbordsstolen

Citrus vilar i skrivbordsstolen.


Som sagt, jag åkte iväg för att handla.
Dels behövde jag hitta på nån middag till i kväll, dels behövde jag få ordning på såväl dagarna som en stake. Ett litet datumblock – det sista? – hittade jag på Akademibokhandeln, korv med bröd hittade jag finurligt på till middag. Men se tre jävla reservlampor till Skeva staken går inte att uppbringa. Jag har varit på Clas Ohlson, Bauhaus med flera affärer. Till sist har jag kollat nätet. Ingen jävla stans. Så jag får väl bara finna mig i att staken är trasig för alltid.

∼ ♦ ∼

Igår kväll mumsade vi på goda ostar med tillbehör och öppnade en flaska Chianti. I kväll mumsar vi som sagt var på korv med bröd, min av kalkonsorten. Det går det med. Vardagsmat. Men jag är inte så bra på det. Jag lyckades skrämma halvt ihjäl Lucifer genom att starta brandvarnaren… Eftersom jag är så sjuk orkade jag inte äta upp alla tre korvarna. Då har jag middag till i morgon kväll bara att värma – Anna jobbar.

Anna har gjort en hemkörningsbeställning av mat. Det känns skönt att slippa storhandla IRL innan vi blir tre på fredag. I kväll känner jag mig utslagen. Jag har fått ordning på dagarna, men resten är ju som det är med.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Svea-dagen 2019: Ordning på dagarna, men resten är som det är

 1. Mösstanten skriver:

  Du får sköta om dig! Dessa virusar! Vad är detför mening med dem? Den där eljlusstaken har väldigt speciella lampor. Kan man byta allihop till den vanliga sorten?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jodå jag gör så gott jag kan, men jag hatar att vara sjuk och orkeslös.

   Kanske går det att byta alla lampor, men volt och watt är väldigt annorlunda, så jag vet inte vad som funkar. Sen har jag en till likadan som funkar. Det var ju liksom ett par… Men men, värt att fundera över och testa.

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Men fy hundan, då! Riktigt skitmående blev det alltså. Drick mycket varmt med honung i. Vila, gosa katt och läääääs. Det är det bästa man kan göra när man är sjuk.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja riktigt blä, jag som ALDRIG blir förkyld… 😦
   Jag vilar och gosar och läser – och mår illa, hostar, snorar och är rastlös. Nä, jag är verkligen inget bra på att ta det lugnt och bara vara sjuk,

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.