Ett rödvin: Zenato Merlot 2014


Ett inlägg om ett vin.


 

Zenato Merlot 2014

Djup smak.

När all julmat och alla rester var uppätna ville vi äta nån mer vanlig middag. Vi bestämde oss för stekt kycklingfilé med potatisgratäng och sallad. En stund före maten plockade jag fram en flaska Zenato Merlot 2014 ur vinskåpet.

Jag minns inte när jag köpte vinet, men det har inte legat länge i skåpet. Trots det säljs inte årgången jag öppnade 2014 längre. Priset för 2015 års vin är 148 kronor flaskan.

Systembolaget tycker att vinet ska serveras till lamm- eller nötkött, precis som det föregående vinet vi drack. Men för oss blev det alltså ljust kycklingkött.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, choklad, lakrits och vanilj. […] Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, mörka körsbär, kaffe, lakrits och salvia.

Det här vinet känns bra mycket fylligare och smakrikare än det lätta och bäriga Le Passole. Det har en djup smak av mörka bär och choklad som fungerar utmärkt till det ljusa, stekta köttet. Smaken av choklad och kaffe är tydlig.

Det här är ett vin som verkligen tilltalar mig. Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.