Fredag kväll den 28 december och lördagen den 29 december 2018: Hyfsad julmat, mycket sömn och god läsning


 Kära dagbok…

Vi försöker hyfsa burkar och annat på julmat. Igår åt vi rester igen, men nu har vi gett upp. Det enda vi fortfarande smaskar av är skinka respektive kalkon på våra frukostmackor samt ostar som vi har i massor. Sen är det mesta i matväg uppätet och väldigt lite kastat. Vi dukade fint i vårt lilla kök igår. Resten av kvällen blev det TV och läsning.

∼ ♦ ∼

I morse sov vi i 100 år. Eller nej, men vi skulle ha kunnat gjort det. Anna är trött av förkylningen och jag är bara trött ändå. Katterna är också rätt slöa. Det är mest Citrus som busar. Mini får lite tokryck ibland. Lucifer kan konsten att softa.

 

Eftermiddagsfika

Go-fika på eftermiddagen.

Efter sen frukost och dusch tog Anna och jag en promenad till Korgtassen. Lagom långt liksom när en inte är helt OK. I morgon ska Anna försöka gå och jobba och det var bra att få lite ljus och luft innan dess. Vi handlade med oss lite mat hem samt beställde godsaker som vi ska hämta på nyårsafton. Anna är ledig då, men börjar jobba tidigt på nyårsdagen, så vi är hemma och tar det lugnt och hoppas att hon kryar på sig.

Jag har påbörjat en årskrönika här på bloggen. Den publicerar jag väl på typ nyårsdagen eller nåt. Och sen läser jag. Jag läser en mycket bra, men också mycket tung julklappsbok baserad på verkliga händelser. Det fick jag väga upp med lite go-fika på eftermiddagen.

I kväll blir det stekt kyckling och potatisgratäng till middag. Sen tror jag vi försöker titta på första delen av Stjärnorna på Slottet. Först ut är Sven Melander (<== länk till SvT Play).

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 28 december och lördagen den 29 december 2018: Hyfsad julmat, mycket sömn och god läsning

 1. annettejuhlin skriver:

  Så mysigt ni har det. Vi har också ätit julskinka och sill i flera dagar, men nu börjar julmaten ta slut och vi kan återgå till vardagsmaten igen. Boken du läser skall jag också läsa, men först ett par andra böcker som fått vänta längre. Dock inte i kväll, för jag skall också förbereda en slags årskrönika och se på Stjärnorna på slottet. Ha det fint, och god fortsättning!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag äter ju inte gris, utan kalkon, men Anna äter skinkan, jag kalkonen. Och sillen är nog slut nu. Igår blev det lite ”vanlig” mat igen, liksom i kväll.
   Jag jobbar också med en årskrönika och såg också Stjärnorna på slottet. 😛
   Boken är vidunderligt bra, tycker jag.
   Ett gott slut på det gamla året och ett gott nytt år önskar jag dig!

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Vi äter också rester men nu börjar de ta slut också här. Men det är trevligt med julresterna tycker jag. När man är trött i vintermörkret behöver man inte anstränga sig så mycket i köket. Den där boken tror jag att jag hoppar över. Den verkar vara väl tung för mig just nu.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är ganska enkelt att mest värma maten och ställa fram, men min mage och jag är lite nöjda med julmat nu. För övrigt anstränger jag mig aldrig i köket – den biten av hushållet står Anna för.

   Boken är vidunderligt bra, som sagt, men den är också jobbig och ledsam.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.