Helgen den 26 – 28 oktober 2018: Klang, sjukbesök och en och annan gammal ost


 Kära dagbok…

Gubbar på jobbet

Den gånga veckan hade jag behövts mer i privatlivet än på jobbet, tror jag.

Som vanligt har helgen gått fort – och då fick vi ändå en timme tillbaka idag. I förra veckan kände jag att jag nog hade behövt göra mer nytta i privatlivet än på jobbet. Men tiden räcker inte till. Både Anna och jag har ändå försökt göra just det – räcka till både privat och yrkesmässigt – och även om vi är trötta tycker jag att vi har lyckats bra. Vi har ett gott samarbete och kompletterar varandra bra i vissa lägen. Det känns tryggt.

Och med det vi visste kunde vi gå på konserten med Sarah Klang på fredagskvällen och njuta och koppla av. Det blev en riktigt härlig upplevelse. Jag blev mycket imponerad av artisten och ska definitivt lyssna mera. Sen är dejter med Anna, alltså när vi bara gör saker som vi vill, inte som andra vill, väldigt sällsynta och mycket uppskattade av mig. Maten (hallomiburgare) på Katalin var sisådär (dyr och små portioner). Vi fick ingen jackbricka i garderoben innan vi gick in i konsertrummet. Det senare höll på att ställa till det eftersom det började bli vinter i Uppsala under kvällen. Allt slutade emellertid lyckligt och vi pruttade hem till vårt ommöblerade kök – där Anna gjort en synnerligen alternativ armaturupphängning – och var rätt nöjda.

(En kan se hela bildtexterna, se bilderna som bildspel och kommentera varje enskild bild om en klickar på dem.)

∼ ♦ ∼

Trött, trött, trött var jag på lördagsmorgonen, men vi hade planer för dan och när en gör saker tillsammans blir allt ofta enklare. Efter en sedvanlig start på dan med läsning av recensionsbok och kaffe på sängen serverade Anna scrambled eggs till frukost i köket. Jag hade nämligen läst om det och blivit sugen. Lagom laddade traskade vi upp till stan i snålblåsten. Vi hade nämligen sett några tröjor som vi blivit intresserade av. Jag har fruktansvärt dåligt med långärmat i min garderob. Tyvärr var de fina tröjorna jättekonstiga. De stod ut både bak och fram, så de fick vara kvar i affären. I stället köpte vi lite godis och blommor till en sjukling som skulle komma hem från en sjukhusvistelse efter en operation. Och så hoppade vi in på Systembolaget för att köpa dryck till kvällen (Anna köpte vitt vin) och dryck till vinskåpet (jag köpte rött vin). Sen gick vi hem och hämtade bilen och åkte till Annas snälla mamma, för det var hon som skulle komma hem från sjukhuset. Jag dammsög och Anna fixade med annat. Dessutom lyckades jag komma in i Annas snälla mammas bil – med rätt nyckel! – för att hämta in vinteräpplen som låg i bagaget. När Annas snälla mamma hade anlänt drack vi kaffe och satt och pratade en stund. Hon såg lite medtagen ut, men operationen har gått bra och nu är det både vila och rehabilitering som väntar. Inte behövde hon ha nåt handlat, men vi åkte till Stormarknaden för att inhandla middagsmat och lite annat till oss själva.


Att handla på Stormarknaden gör mig skittrött.
 Dessutom var fötter och ben trötta och onda. Det var skönt att kunna sätta upp dem igen i bästefåtöljen hemma. Vi tog var sin GT och snacks i röda skålar (popcorn för min del), slappade en stund och passade på att se två TV-program vi hade spelat in från den gångna veckan. Middagen gick snabbt att laga till. Det var bara potatis som skulle kokas och racletteost som skulle skäras i lagoma bitar. Tillbehör och grill sattes fram, vinet stod på kylning. Det var perfekt att racletta en kylig lördag som denna. Lördagskvällen avslutades med en Tarantinofilm på TV, Django Unchained. Det var en märklig film, så märklig att en bara var tvungen att se hela. Och så länge hade vi inte varit uppe på jag vet inte när…

∼ ♦ ∼

I morse vaknade vi skitsent. Men då kom vi ju på att det hade blivit normaltid, så vi kunde ligga kvar en stund i alla fall och läsa och dricka kaffe i sängen. Efter frukost och samtal med Annas snälla mamma gick vi upp till Sjukstugan i Backen för söndagens sjukbesök hos en annan sjukling. Det blev uppskattat, tror jag, för det finns inget tristare än att vara på sjukhus en söndag. Vi hade med oss fikabröd och tidningar och så tog vi en promenad med sjuklingen runt avdelningen. Det var gott att se att det går åt rätt håll.

På hemvägen gick vi till Hemköp för att köpa kattmat och middagsmat. Kattmat fanns, men ingen middagsmat som vi ville äta. Därför stannade vi till på Thai Village och åt buffé och drack var sin Singha.


Det var vitt på marken i morse,
men det mesta har töat bort. Vi har haft ett par plusgrader idag. Den nordliga vinden gör emellertid att det känns kallare. I kväll har vi värmt oss med kaffe och beställning av hemkörning av matvaror. Vi rundar av med TV. I morgon börjar en ny arbetsvecka. Jag ska jobba måndag till torsdag och ta flexledigt på fredag. Vi får se om vi behöver hjälpa våra sjuklingar lite mer i veckan. Det känns så himla gott att få ge tillbaka lite hjälp för all hjälp jag har fått.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.