Fredagen den 26 oktober 2018: Busiga katter och lugnare fölk


 Kära dagbok…

Det är svårt att fungera normalt när oron för dem man tycker om ligger ytterst under huden. Jag önskar jag hade familjen Katts förmåga att bara vara. De var så söta igår kväll där de hade slängt ut sig på några av sina favoritplatser. Ja, utom Mini, förstås som dissade bästefåtöljen och mig till förmån för soffan och Anna. Där låg hon och spanade ut över hemmet. Lucifer hade snott Annas fåtölj och Citrus hade som vanligt lagt beslag på min skrivbordsstol.

(En kan se hela bildtexterna, se bilderna som bildspel och kommentera varje enskild bild om en klickar på dem.)


Nog känner katterna på sig att nåt är på gång. 
Igår när jag kom hem höll Citrus och Lucifer på med nåt fuffens utanför köket och i städ- och verktygskammaren. Fråga mig inte vad, men håll med om att de ser skyldiga ut?!

Citrus utanför köksdörren Lucifer i städkammaren

Var har syskona för sig, egentligen???


I morse levde de rövare väldigt tidigt. 
Jag vaknade vid halv fem-tiden, men försökte förtvivlat somna om. Till sist gick Anna ut och gav våra tre fyrbenta sambor mat. Då var de lugna en stund – tills jag klev upp. Lucifer ville in i duschen, men där var det blött på golvet efter mig. I stället gömde han sig under mattan utanför badrummet, i smatten in till sovrummet. Buskatt!

Lucifer under mattan

Nån gömmer sig under mattan…

∼ ♦ ∼

Snickerskaka

Snickerskaka på mörk choklad, en sorts LCHF-variant, var kladdig, god och mäktig.

För vår tvåbenta sambo var det sista kvällen igår på ett tag hos oss. Anna lagade god mat till dem. Till sig och mig snodde hon ihop (!) en snickerskaka på mörk choklad, ett LCHF-recept. Den var mycket kladdig, god och mäktig. Sen åt inte jag mer på kvällen! (Jag hade ätit smörgåsar innan.) I morse vägde jag mig med en viss bävan, bland annat eftersom jag vet att jag har ätit för mycket onyttigt, rört för lite på mig och inte vägt mig på ett par veckor. Men faktiskt visade vågen att jag inte hade gått upp alls utan stod kvar ungefär där jag stod sist, när jag hade gått ner. Detta bevisar att min diet funkar. Nu behöver jag bara minska portionerna, äta mindre onyttigheter och röra lite mer på mig så tror jag kilona faller av mig – inte i raketfart, men…

∼ ♦ ∼

Promenad från Ackis

Promenad från Sjukstugan i Backen uppför backen tillbaka till jobbet.

I morse gjorde jag ett nytt försök att få kontakt med personal på Sjukstugan i Backen. Förutom att Sjukstugans webbplats är BEDRÖVLIG (dålig sökfunktion, basfakta som besökstider saknas på flera ställen, kartfunktionen är tämligen värdelös etc etc) är det svårt att få telefonkontakt. Men jag förstår det eftersom det är en akutavdelning jag ringde till. Precis som igår kväll var det nån som svarade i telefonen i alla fall och jag fick framföra mitt ärende. Även idag svarade nån och återigen fick jag löfte om att bli uppringd utan att jag blev det. Eftersom jag visste var målet fanns beslutade jag mig då för att stega iväg så snart jag hade publicerat mitt nyhetsbrev. Det visade sig vara ett klokt beslut. Jag fick prata med såväl läkare som sjuksköterska. Efter sjukbesöket kände jag mig lugnare och jag har även telefonerat med och lugnat närmast inblandade. Anna har också gjort en hel del som ska leda till att saker och ting känns bättre och tryggare. I såna här lägen är det gott att vara flera och kunna samarbeta, som sagt. Och för övrigt var promenaden skön. Det var kallt, men soligt och jag passade på att tanka ljus.

∼ ♦ ∼

Jag tror faktiskt att vi kommer iväg för att lyssna på Sarah Klang i kväll. 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.