Ung man söker kärleken


Ett inlägg om en bok.Isaac Bashevis Singers bok Ung man söker kärlekenEn gång i tiden gav jag min pappa
boken Ung man söker kärleken av Nobelpristagaren i litteratur Isaac Bashevis Singer. När båda mina föräldrar hade gått bort, packade jag ner boken i de fåtal kassar med litteratur som fick ett nytt hem hos mig. När det nu har gått två år sen mamma gick bort tyckte jag att det var dags att ge mig i kast med den unge mannen, som är författaren själv.

Den här boken är en självbiografisk roman. Den skildrar hur författaren söker kärleken bland olika kvinnor i mellankrigstidens Warszawa. Personligen tycker jag att han inte bara söker kärleken utan som de flesta unga människor letar han även efter meningen med livet. Detta omfattar att även ett sökande efter Gud, en möjlighet att slippa göra militärtjänstgöring och nåt att skriva om.

Boken, inklusive skyddsomslaget, är svulstigt illustrerad av Ira Moskowitz. Jag fick därför uppfattningen att innehållet skulle vara tämligen erotiskt. Inte ens det är boken.

Nej, hur jag än försöker har jag svårt för det här. Jag kan inte ta till mig vare sig innehållet eller sättet att skriva. Berättaren är otroligt självcentrerad och alla andra är aparta. Bara det, liksom…

Toffelomdömet blir lågt. Tyvärr. Men jag kan bocka av ytterligare en författare på min Nobelpristagarlista.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ung man söker kärleken

 1. MarveW skriver:

  Har inte läst något av Singer. Däremot brukar jag gilla Brombergs utgivning. Men den kanske har ändrats med tiden. Å andra sidan, för mig som är pryd och önskar att känslor uttrycks på annat sätt än via sex, så kanske den kan passa mig.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den utgåvan jag har innehåller illustrationer, ej sexuella ska tilläggas.
   Bokens huvudperson, som ju är Singer själv som ung man, verkar helt sexfixerad, så även om det inte beskrivs detaljerat blir det lite… mycket… Och inte så intressant för en sån som jag. För dig kanske boken passar bättre.
   Ursäkta dröjsmålet med svar, din kommentar hade fastnat hos Administrationsskorpionen, troligen för att den innehåller ordet sex… 😛 Här är vi också rätt pryda, nämligen. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.