Boy A (2007)


Ett inlägg om en film.Boy ALördagskvällen var tänkt till att mysa i soffan framför en bra film. 
På TV gick det emellertid bara skit. TV:n i sig ska gå att koppla direkt upp mot internet, men tyvärr har vi inte lyckats med detta eftersom det inte går att ställa in kanalerna. Vi hade tur att vi kunde använda samma TV-bolag för de förinställda kanalerna funkade på såväl TV som DVD-hårddisk. Och det var DVD-hårddisken, med sitt rätt deppiga innehåll, som återstod. Där valde vi en film som ändå hade lite kriminalitet i sig, Boy A (2007). Filmen är emellertid klassad som ett drama och det var förstås ett ganska svart sådant – vad annars när jag har spelat in..?

Filmen handlar om Boy A som ska släppas ut ur fängelse för ett allvarligt brott han begick som barn. Han ska få en ny identitet och väljer namnet Jack. Hans övervakare ser till att Jack får jobb och bostad. Med detta följer förstås jobbarkompisar, vänskaper och tjejer. När Jack förälskar sig vill han så småningom berätta sin mörka hemlighet för tjejen, nåt som övervakaren råder honom att inte göra. Media har nämligen fått nys om att Jack är släppt, men känner inte till hans nya identitet.

Ja det här är verkligen en svart film, men den är bra. Jack har suttit inlåst i större delen av sitt liv och saknar kunskaper om mycket utanför murarna. Han är i mångt och mycket ett barn, ett väldigt försiktigt barn men med en vuxen mans behov. Tittaren kan se katastrofen närma sig…

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Media, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.