Ett rött vin: Roccamozzi Sangiovese Toscana 2016


Ett inlägg om ett vin.


 

Roccamozzi Sangivovese Toscana 2016

Italienskt, rött, fylligt, men billigt. Kan det vara nåt?

Nu har det blivit en liten grej för mig att försöka hitta bra viner som inte kostar så mycket. Största sporten är att hitta ett gott vin under hundringen. Idag var jag och shoppade några flaskor vin. Två av dem kostade betydligt över 100 kronor, men bland annat följde en flaska Roccamozzi Sangiovese Toscana 2016 också med hem.

Italienskt rödvin, förstås, men till priset av endast 79 kronor. Kan det verkligen vara nåt? Ja, förutom att det är rött och italienskt var det klassat som ovanligt fylligt för prisklassen. Lamm och nöt rekommederar Systembolaget att en äter till. Det äter ju inte jag. Jag hade köpt kolgrillad kyckling och serverade den med grönsaker (typ grekisk sallad), vitlöksbröd och tzatziki.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, färska örter, peppar och lakrits. […] Fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, örter, hallon och lakrits.

Det här vinet överraskade sannerligen! Det var riktigt, riktigt gott. Vinet är fylligt och smakrikt och har en lång eftersmak. Till vitlök och grillat ljust kött och grönsaker passar det utmärkt och jag ger mig 17 på att det även passar till dessertostar av såväl mjuk som hård sort.

Kolgrillad kyckling sallad vitlöksbröd tzatziki vin

Kolgrillad kyckling med grekisk sallad, vitlöksbröd och tzatziki. Min bordskavaljer åt kamben, men är minderårig och fick vatten till maten.


Toffelomdömet blir det högsta.
Det här är ett riktigt prisvärt vin.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.