Lördagen den 22 september 2018: Många strängar, färger…


 Kära dagbok…

Inemmelanåt behöver en ha många strängar på sin lyra. Eller flera färger i sin palett. Eller åtskilliga… Nej, men du fattar vad jag menar. Jag försöker hitta min plats i tillvaron och det är inte alltid lätt. Att ha bott ensam i 15 år gör inte saker och ting enklare. Men jag försöker tänka på vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt eller inte viktigt alls. Sen gäller det att hitta lösningar och sätt att fungera som passar och fungerar.

Armband

Många strängar, färger…

Idag träffade jag på vännen CStormarknaden och fick tillfälle att bjuda igen på fika. Nu blev det inte lika storslaget som sist, men jag är så glad att C finns så jag slog till på en tårtbit. Jag, som har tandvärk… Fast jag ska erkänna att jag går på värktabletter just nu, annars hade det inte spelat nån roll hur många strängar, färger eller nånting annat jag har. Tandvärk är bland de värsta värkar som finns. Ryggen är emellertid bättre, alltid något. Kanske var det värktabletterna som gjorde att jag lämnade bordsskicket hemma..?

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Nåja, vi fick i alla fall tillfälle att sitta ner en stund
och prata över nåt gott att tugga på. C berättade om hur det var när C och syskonen skulle tömma en förälders lägenhet. Det tog flera timmar – och då hade de gått igenom väldigt lite. Varje sak som togs fram tog också fram en massa minnen att prata och samlas kring. När jag tömde min mammas lägenhet hade jag en månad på mig och inga syskon. Jag hade fin hjälp av vännerna Mia och FEM och Anna med själva rensningen. Men jag hade ingen att prata minnen med. Därför är de saker jag behöll från min mamma – och som även har tillhört min pappa samt mormor och morfar och farmor och farfar i vissa fall – extra… kära och betydelsefulla. Därmed inte sagt att alla grejor står framme eller används. Det mesta av konsten, till exempel, står på vinden i tre tavelkartonger och en (eller flera) vanliga kartonger. Kanske är jag snart mogen att ta hit nån som värderar och kanske är jag mogen att därefter skiljas från vissa tavlor. Jag vet inte. Ännu.

Det blev inte bara fika på Stormarknaden. Jag skenade in i tre affärer. Och då ska du veta att jag hade skenat bort till Korgtassen på förmiddagen. Där fanns emellertid inte utlovad middagsmat, vilket var ett av skälen till min biltur till Stormarknaden. Ett annat skäl var att det behövdes lite annat samt att jag skulle inhandla en flaska vin till en person som har stått mig mycket nära under många år, en person som ska gå vidare till andra saker i livet. Ett tredje skäl var att jag behövde tanka. Det sista vågade jag emellertid inte ge mig på, för det känns som om bilbatteriet är på väg att lägga av. Jag fick vara tacksam att Clark Kent* startade både före och efter shoppingen. Han… gnällde lite.

Varorna är uppburna världens omväg från garaget (målning pågår), de är scannade och registrerade (jag deltar i en panel) samt inplockade. Jag har dammat och polishat på en del ställen där det verkligen behövdes. Katterna ska tvingas till stillhet och kardas. Sen är det dags att duka fram lördagsmiddagen innan jag går och möter Anna efter jobbet. Igår var det allt annat än nån skön höstpromenad – det blåste och ösregnade. Trots min regncape blev jag blöt. Idag är det soligt, men blåsigt.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.