Helgen den 31 augusti – den 2 september: Möbler, mat, matta, marknad och lite till


 Kära dagbok…

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Fredagen den 31 augusti:

Äntligen kunde Anna och jag fira elvaårsdagen av vår första dejt. Men det blev en konstig fredag där jag är sku… nej, jag låter mina ord stanna i tanken. Fredagskvällen innebar till att börja med att vi gick till Presenta och hämtade ett nygammalt köksbord – det visade sig vara från IKEA 1957 – två stolar och en pall. Det blev fint i köket. En GT senare gick vi trots det iväg och åt middag på lokal. Jag hade ju bokat bord hos Alessandro. Vi fick ett fint fönsterbord och den bästa servicen och maten. Lite synd, bara att likören jag ville ha var slut. I övrigt: MUMS och bra.


Lördagen den 1 september:

September redan… Höst… Jag hoppas att den här hösten blir bättre än förra årets och året före det. Det vore inte helt fel att få må bra en stund. En längre stund än ett par, tre månader. Men nu är det som det är och jag ska försöka göra nåt åt det jag kan förändra och förbättra så att jag mår bättre och slutar falla ihop på hallgolvet, tro att hjärtat ska skutta ur kroppen eller att tarmen ska brista. Samtidigt vill även jag bara sticka huvudet i sanden ibland.

Den här lördagen inledde jag med läsning och kaffe på sängen. Därefter blev det premiärfrukost vid vårt nygamla köksbord. Sen bar det iväg på shoppingtur. Ja, jag fick svår påssjuka. Eller påssjuka och påssjuka… En stoppar inte precis ner en matta som är tre och en halv meter gånger två och en halv meter i nån påse. Det var knappt så den fick plats i min lille bil. Men allting går, utom tennsoldater och små barn, som bekant. Efter en stunds fundering slog vi till på en stringhylla hos Retromöbler också. Mattan bor i vardagsrummet och vi älskar den, även katterna. Stringhyllan vilar på ett golv innan vi får prova ut exakt var vi vill ha den. På kvällen, efter att först Anna hade gått och handlat och sen jag, hade vi en spontan kräft- och räkskiva vid vårt nya köksbord. Det gick så bra .


Söndagen den 2 september:

Höst, ja… Det innebar höstmarknad på Ulva och dit styrde vi kosan efter en skön sovmorgon i rena lakan, mellan vilka jag läste och drack kaffe, förstås. Vi tuffade iväg i härlig sommarvärme. Strosade bland stånden och provsmakade så vi blev så mätta att söndagsmiddagen blev ost och kex på balkongen – nåt mer orkade vi inte. Vi köpte sylter och godis och en ost, åt laxklämma och stekt bröd med pesto och ost. Tittade på fula saker, tittade på fina saker. Fikade gjorde vi på Odinsborg och passade på att titta in till Antikmannen och Arga Hunden. Sen for vi hem med svettig ost och chokladmousse i bakluckan. Allt stoppades i kylen innan vi tog en eftermiddagspromenad längs floden. Men skört är det, skört och skört och skört och det är som om katastrofen ligger på lur bakom varje vasstrå. Vi avslutade med var sin GT på Churchill Arms innan vi gick hem för att utfodra katterna och äta söndagsmiddag. I morgon är det arbetsdag igen. Det är bra. Jag har fått vila och bara vara de här dagarna och jag har mått nästan 100 procent bra. Det är jag tacksam för.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgen den 31 augusti – den 2 september: Möbler, mat, matta, marknad och lite till

 1. Det var en innehållsrik helg, ibland hinner man med mycket 🙂

  Höstmarknad/skördefest har vi här i trakten nu också, jag hoppas den fortsätter över nästa helg, jag vill också gå på det 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var en vuxenhelg som omfattade såväl nytta som nöje. Nästa lördag är det Kulturnatt här och då ska vi ut på stan och glo – Anna har fått ledigt från jobbet.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.