Fredagen den 31 augusti 2018: Summan av måendet bara måste vara konstant
Kära dagbok…

Vattenpöl med min spegelbild

Själen måste jag göra lättare också.

Efter onsdagens utflykt i verkligheten började det kännas lite lättare. Det finns människor som gillar mig som jag är, som förstår och som visar omtanke. Lättare känns däremot inte magen, märkligt nog. Men nån second opinion blir det inte, det är ju som det är – det vill säga besvärligt. Jag har mina egna planer när det gäller kropp och själ.

För nu måste jag göra själen lättare också, inte drömma mardrömmar om att vissa verkliga människor har horn. Bara det att jag tackade ja till nåt gott att tugga på hemma igår var som att nånting firades. Flams och prat bakom stängda dörrar, men det behöver inte handla om mig. Till och med katterna var uppspelta, som om nåt var i görningen. Mamma Mini tuggade på blommor, Lucifer knyckte bästefåtöljen. Men jag stängde mina ögon och öron, flyttade in en vas i sovrummet och förundrades över Lucifers svanhopp.

Slutet av arbetsveckan var tung med möten nästan hela förmiddagen. Under sittande möte publicerade jag mitt nyhetsbrev trots att ögona hade svårt att samarbeta med skärmen. Direkt efter jobbet ska vi kånka hem ett möblemang före middagen. Sen hoppas jag att kropp och själ låter mig vila i helgen. I natt blev det dåligt med sömn. Det är som att summan av måendet bara måste vara konstant – dåligt. Även min dator hemma mår dåligt, så jag har skrivit det här inlägget på lunchen och eftermiddagsrasten. Men ord och bild börjar komma tillbaka. Det ser jag som om att nåt av såren har fått en skorpa.

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.