Torsdagen den 30 augusti 2018: Mot ett säkert…


 Kära dagbok…

Domkyrkotornet i morgondis

Försvinner från jorden…

Är det nånting vi alla kan vara säkra på är det att vi dels ska leva med oss själva resten av våra liv, men också att vi alla ska dö. I morse när jag gick till jobbet hörde jag ett frasande ljud från vänster, sen en duns. Det var en duva som landade på asfalten en bit bort från mina fötter. Vad hände? Föll den från en gren? Min känsla är att den kastade sig, från en gren eller från taket till vårt hus, ner på marken för att avsluta sitt liv. Vi människor har också den makten. Vi kan bestämma om vi ska leva eller om vi ska dö. Livet är visserligen en gåva att vara rädd om. Men ibland är den gåvan för tung för att bära. Och vi försvinner från jorden. Kvar blir knappt ett minne. Våra liv är bara en vindpust, tro inget annat.

I tisdags kväll trodde jag att jag skulle dö. Hjärtat bultade och slog som om det ville hoppa ur kroppen. Jag gick och la mig och sov i elva timmar. Vaknade ändå trött. Det här livet är bra tungt. Igår kväll träffade jag inte bara en vän utan fyra. Det blev så medan jag väntade på vännen jag bestämt träff med. Jag fattar det inte, men jag har vänner! Såna som gillar mig, såna som gillar att hänga med mig. Tack för att ni finns, ni får mig att känna mig mindre ensam och orka gå vidare en stund till!

Det blev lite sen kattmiddag igår. Ändå var varken Mini, Lucifer eller Citrus sura på mig utan bara glada att se mig de också. Jag läste ut en bok, bytte till en deckare och såg ett TV-program i sällskap med Lucifer.

Tänk, fyra människor och tre katter blev glada när de såg mig igår. Jag blev bjuden på kvällsmacka då och idag blev jag bjuden på lunch. Det räcker ett tag, jag har fått känna mig omtyckt. Takten i mitt bultande hjärta mattas av, men jag går ändå mot ett säkert…

∼ ♦ ∼

I morgon eftermiddag kommer nåt nygammalt till Main Street innan vi går på middag. Mitt i allt gör det materiella mig trots allt lite… glad.

 

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 30 augusti 2018: Mot ett säkert…

 1. Carina skriver:

  Visst har du vänner, Ulrika. Vänner som gillar dig och vill dig väl. Som hoppas att ditt liv ska kännas lättare och mera glädjefyllt. Det är fruktansvärt tärande att leva i ditt nuvarande mående.
  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo jag har vänner, det vet jag nu. Inte så många, men dem jag räknar som vänner är det på riktigt. Tack för att du finns! Idag har det varit en ganska bra dag, även om den började med en döende duva. 😢
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.