Himmel över London


Ett inlägg om en bok.Håkan Nessers bok Himmel över LondonJag har börjat tycka om Håkan Nessers böcker!
Tidigare har jag haft ganska svårt för dem. Det är de fiktiva orterna i böckerna jag inte gillar. Och så kopplar jag ihop dem med filmatiseringarna som jag inte heller tycker om. Miljöerna och människorna är smutsgråa, karaktärslösa. Jag har kämpat och försökt och de senaste gångerna har jag noterat en viss… förbättring i mitt förhållande till böckerna, till exempel Maskarna på Carmine Street. Ganska hoppfull var jag därför när jag köpte Himmel över London i somras – och förväntansfull öppnade jag boken. Nu har jag läst de drygt 525 sidorna i pocketutgåvan.

Boken utspelar sig delvis under slutet av 1960-talet i London. Men 2000-talet finns också med som tidsaspekt. Då är ett gäng människor inbjudna till en middag där ett arv ska fördelas. Delar av boken är en spionhistoria, andra delar en kärleksroman.

Som synes har jag svårt att beskriva handlingen. Den är minst sagt råddig och hoppig. Jag förstår inte alls författarens syfte med boken eller ens att boken har blivit utgiven. Genom hela läsningen har jag svårt att följa med i handlingens svängar. Det är som om författaren har börjat skriva ett antal romantexter och sen kopplat ihop dem till Himmel över London. Det jag gillar är emellertid platsen, London, som ju inte är påhittad och även författarens språkliga ådra. Men handlingen är alltför rörig för att passa mig, dessvärre. Jag har börjat sluta tycka om Håkan Nessers böcker igen.

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Himmel över London

  1. MarveW skriver:

    Jag har gillat alla de böcker av Nesser som jag har läst. Denna har jag inte läst men jag tror att den finns i någon bokhög och väntar på mig.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.